„Nu am minusul acela de educaţie încât să trec, din oportunism, de la un partid la altul”

Traseismul politic nu reprezintă soluția ideală pentru rezolvarea problemelor unei comunități chiar dacă, de cele mai multe ori, această variantă constituie colacul de salvare al unor edili în privința respectării promisiunilor făcute în cadrul campaniilor electorale.

Primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean, câștigător al alegerilor locale în 2016 din partea Partidului Național Liberal subliniază că, deși a întâmpinat nenumărate piedici în anii de mandat în depunerea și aprobarea proiectelor pentru dezvoltarea comunității pe care o conduce, nu a renunțat la orientarea de centru-dreapta doar pentru a se alege cu anumite foloase.

„Am avut discuții cu toți liderii politici importanți ai partidelor parlamentare. Nu e niciun secret acest aspect. Sigur, unii mi-au propus, în repetate rânduri, să mă-ndrept spre alte formațiuni politice, însă, cu toate acestea, eu am considerat că, deocamdată, nu e cazul și nici nu am minusul acela de educație să mă trezesc, așa, numai din oportunism, dintr-un partid în altul.”, a precizat pentru expressdebanat.ro șeful administrației publice locale din Berliște.

În plus, edilul-șef nu s-a dezis de liberali chiar dacă niciunul dintre cele nouă proiecte depuse prin PNDL, în timpul Guvernării PSD, nu a avut sorți de izbândă : „Am avut discuții, chiar curtenitoare, din partea unor lideri politici, dar nu neapărat sub o formă tranșantă. Și asta pentru că mi-am dat seama, ținând cont că am o pregătire și o specializare în psihosociologie, de anumite lucruri. Tocmai de aceea ei nu au îndrăznit să transforme totul într-o formă mercantilă: «Noi punem pe masă chestia asta, tu pui pe masă chestia cealaltă». Nu! E greu să fiu abordat.”, a mai ținut să puncteze primarul Nicolae Orăvicean.