„Nu am auzit de vreun candidat care să câștige doar că participă, fără să creeze și niște promisiuni electoratului”

Candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, nu reprezintă un rival oarecare pentru actualul șef al CJ-ului, Silviu Hurduzeu, însă câștigarea scaunului celei mai importante funcții din județ de către omul de afaceri timișorean pare să aibă slabe șanse fără angajamente în fața electoratului – este de părere primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Fost novice într-ale administrației publice, edilul-șef social-democrat de la malul Dunării, Adrian Torma, nu pare să neglijeze potențialul variantei alese de liberali pentru șefia Consiliului Județean, doar că i se pare puțin bizară afirmația lui Romeo Dunca, anume că nu va pune preț pe promisiuni electorale, ci pe capacitatea sa de a se implica în urnirea lucrurilor, toate acestea abia după ce va fi instalat în scaunul celei mai râvnite funcții din Caraș-Severin.

„Orice candidat reprezintă o amenințare. Domnul Dunca este un personaj care cochetează cu lumea politică și a fost anunțat candidat din partea PNL pentru Consiliul Județean. Din ce cunosc, are ceva experiență în relația cu oamenii politici pentru că nu știu să fii făcut politică. Nu am auzit vreun candidat care să câștige doar că participă, fără să creeze și niște promisiuni electoratului pentru că e normal, atunci când candidezi, să-ți asumi și anumite obiective. Cred că nu e departe de ceea ce se-ntâmplă în mediul privat pentru că și acolo îți creezi anumite obiective. Să candidezi doar pentru a avea fotoliul de președinte de CJ și vezi tu ce faci după mi se pare un picuț la limita bunului simț față de electoratul care e curios vizavi de obiectivele unui anumit candidat, dar poate că încă nu i-au fost trasate obiectivele. Poate, dacă dumnealui nu le găsește, ele îi vor fi trasate, pe viitor, de către colegi sau de către conducere sau BPJ.”, a explicat primarul din Moldova Nouă.

Plecând din același punct, în 2016 – mediul de afaceri – șeful administrației publice locale de la Dunăre nu are nimic împotrivă cu venirea în politică a oamenilor care au știut să pună pe picioare un business, dar, din propria-i experiență, spune că lucrurile în administrație nu stau deloc așa cum sunt ele privite din exterior. Chiar și așa, deși îl sprijină necondiționat pe actualul șef al Consiliului Județean și președinte interimar al social-democraților cărășeni, Silviu Hurduzeu, Adrian Torma își dorește totuși ca cel mai bun să câștige.

„Nu sunt împotriva venirii oamenilor din mediul privat în politică, dar, din propria experiență, pot spune că e ceva diferență între ceea ce se-ntâmplă în mediul privat și ce se-ntâmplă în administrația publică. Le urez succes tuturor candidaților și, evident, cel mai bun să câștige, însă e normal să-mi doresc ca Silviu Hurduzeu, candidatul nostru, să fie cel care câștigă”.