Noutăți la Maratonul Vaccinării de la Timișoara: pe lângă rapel, se pot face imunizări și cu serul Johnson&Johnson

explo 1000x200

Se fac ultimele pregătiri în ceea ce privește organizarea celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării, care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Pe lângă cei care se vor prezenta pentru rapel, se vor face și imunizări cu serul Johnson&Johnson.

Medicul Dorel Săndesc, inițiatorul Maratonului Vaccinării de la Timișoara, a venit cu detalii legate de ce-a dea doua ediție a evenimentului, care se va desfășura în același loc ca primul, la Centrul Regional de Afaceri, în perioada 14 – 17 mai.

Astfel, potrivit medicului timișorean, pe lângă cele 6.700 de persoane așteptate pentru a le fi administrată doza de rapel, în cadrul evenimentului se vor face imunizări și cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, o parte din cei care vor trece pragul evenimentului vor beneficia și de teste de depistare a unor boli cronice.

A doua ediție a Maratonului Vaccinării de la Timișoara, proiect care a “dat tonul” unor acțiuni similare la nivel național, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinați cu prima doză de Pfizer, cu două noutăți: vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinați încă, vaccin ce necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză); un screening al stării de sănătate a populației – în premieră națională în cadrul unui maraton al vaccinării – prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc“, a anunțat medicul Dorel Săndesc.

Prima ediție a Maratonului Vaccinării de la Timișoara a avut loc în perioada 23 – 26 aprilie, evenimentul fiind desfășurat în premieră națională. În total, au fost vaccinate 6.722 de persoane cu serul Pfizer. Acestea nu au avut nevoie de programare, ci s-au prezentat doar cu buletinul. În cadrul maratonului au fost implicați sute de voluntari medici și asistente de la spitalele timișorene și studenți mediciniști, care au realizat vaccinări non-stop.

banner 970 x 250