Noutăți în programarea online pentru pașapoarte

pasaport
Stiri Timisoara si Resita publicitate online STPT job 1000x200

Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne.

În contextul demersurilor privind digitalizarea serviciilor prestate pentru cetățenii români, începând din 20 martie, serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

publicitate online in ziar Express de Banat

Pornind de la nevoia de gestionare eficientă a fluxurilor de cetățeni care se prezintă la structurile de pașapoarte, noul serviciu de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte introduce posibilitatea de a efectua o programare începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetățenii vor avea la dispoziție posibilitatea realizării unei programări în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real.

Noua platformă beneficiază de forme de comunicare prietenoase și facile și permite adaptarea sistemului, din punct de vedere tehnologic, la perioada vârfurilor de utilizare (în cazul unui aflux mare de solicitanți), asigurând astfel un nivel de disponibilitate maximal.

În vederea obținerii unei programări, cetățenii sunt îndrumați să urmeze următorii pași:

  • ∙pentru completarea formularului de programare, după alegerea județului, respectiv selectarea locației în care se dorește depunerea cererii de pașaport, se va bifa opțiunea pașaport
  • în câmpul „Numărul de persoane programate” se va selecta numărul persoanelor (din familie) pentru care se face programare
  • se vor alege data și ora la care se dorește programarea, apoi se vor completa câmpurile: Nume, Prenume, Cod numeric personal, adresa de e-mail la care se vor primi datele programării, Număr de telefon (opțional), iar în câmpurile
  • Persoane suplimentare se vor menționa Numele, Prenumele și CNP-ul fiecărei persoane suplimentare
  • butonul „Salvează” se activează după ce este exprimat consimțământul expres cu privire la politica de protecție a datelor cu caracter personal
  • finalizarea programării se realizează prin selectarea butonului Salvează. Un mesaj se va transmite la adresa de e-mail indicată prin care se confirmă programarea. Neconfirmarea programării în termen de 30 de minute duce la anularea acesteia.

În cazul în care cetățeanul nu se mai poate prezenta la data și ora programate, recomandăm folosirea linkului „Anulează programare” din e-mailul de confirmare. Pentru anularea unei programări efectuate înainte de data de 20.03.2023 este necesară accesarea modulului VERIFICĂ PROGRAMARE introducând adresa de e-mail utilizată la efectuarea programării. Un nou mesaj va fi transmis către adresa de e-mail respectivă de unde se va putea anula programarea.

„Atragem atenția asupra faptului că programarea este gratuită și netransmisibilă. Neprezentarea la data și ora programate, neconcordanța între datele înscrise în formularul de programare (nume/prenume) și datele de identificare ale persoanei care se prezintă la depunerea cererii de pașaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitării taxei de pașaport duc la anularea programării.”, transmit reprezentanții Prefecturii cărășene.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online Brantner 1000x100px Stiri Timisoara si Resita publicitate online Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/