Noul tramvai va putea circula pe străzile Timișoarei. A primit omologarea

Vești bune aduse de Sorin Grindeanu, noul ministru al Transporturilor. În cadrul unei conferințe organizată la Timișoara, Grindeanu a anunțat că noul model de tramvai care va circula pe străzile orașului în viitorul apropiat, fabricat în Turcia, a primit omologarea.

S-a mai făcut un pas important astfel încât pe străzile Timișoarei să poată circula tramvaie moderne, în viitorul apropiat. Sorin Grindeanu, proaspăt numit ministru al Transporturilor, a anunțat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Timișoara, că noul model de tramvai, fabricat în Turcia, a fost omologat de către Autoritatea Feroviară Română.

Citisem prin presă, înainte de a fi ministru al Transporturilor, că este o mare discuție legată de un tramvai neomologat. Deși ieri am preluat ministerul, i-am întrebat pe colegii mei de acolo despre asta. O să transmit această omologare a tramvaiului, pe care am adus-o ieri de la Ministerul Transporturilor, astfel încât să nu stea acel tramvai de-o parte. Deci, este omologat, asta ca să închidem problema”, a afirmat Sorin Grindeanu.

51708476749 4b270338ae k

Noul ministru al Transporturilor a precizat că nu a știut pe cine anume din Primăria Timișoara să informeze despre avizarea noului tramvai, având în vedere problemele cu noua organigramă a instituției, așa că l-a sunat pe Culiță Chiș, fostul șef al Direcției Tehnice.

Odată cu obținerea acestui aviz, noul model de tramvai va putea să circule pe străzile Timișoarei. Vă reamintim că Primăria Timișoara cumpără 21 de tramvaie noi, fabricate de o firmă din Turcia, în cadrul unui proiect european. O singură garnitură, care are o lungime de 30 de metri și poate transporta cel mult 200 de călători, costă aproximativ două milioane de euro.

Primul tramvai a fost adus deja la Timișoara, fiind realizate mai multe călătorii de probă pentru a fi testată eficiența garniturii.