Noul spital județean nu a fost uitat în sertar! Începe creionarea lui!

Proiectul viitorului spital județean, pentru care Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin au încheiat un protocol de colaborare vara aceasta, nu a fost abandonat, dă asigurări edilul-șef al municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa. Se mizează în continuare pe atragerea fondurilor prin PNRR.

Se fac pași mărunți, dar siguri înspre creionarea proiectului pentru construirea la Reșița a unui nou spital județean. Ioan Popa a explicat, într-o recentă conferință de presă, că urmează să primească studiul de prefezabilitate pentru acest proiect, după care să fie urgentată licitația pentru studiul de fezabilitate. „La spitalul nou trebuie să primim prefezabilitatea și lansăm în regim de urgență licitația pentru studiul de fezabilitate. Avem echipe comune de la Primărie și de la Consiliul Județean, discutăm tot felul de detalii despre secții, despre cazuistică, despre ce ar trebui să facem, în afară de cele obligatorii, pentru că sunt domenii în care Casa de Asigurări de Sănătate îți plătește sume considerabile și sunt specializări în care practic ieși în pierdere.”, a precizat Ioan Popa.

Șeful administrației locale reșițene mai spune că echipa care lucrează la acest proiect ia în calcul și construirea unui incinerator pentru deșeuri medicale. Cât privește sursa de finanțare, se mizează în continuare pe Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR): „La ora asta, toate deșeurile astea periculoase sau cele medicale se duc la Timișoara. Am discutat dacă să prindem sau nu un incinerator în proiect, nu în interiorul spitalului, ci adiacent, ca să le avem la îndemână și să economisim niște bani și poate chiar să încasăm niște bani de la terți care pot să vină spre Reșița. (…) Una din sursele de finanțare este PNRR-ul. Acest program are un procent semnificativ pentru sănătate. Primul-ministru spunea că se va merge pe varianta: primul venit, primul servit! Deci trebuie să ne mișcăm!”

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Primarul Popa le răspunde și celor care sunt de părere că un nou spital județean la Reșița nu-și are rostul și că eventualii bani atrași prin PNRR ar trebui să fie investiți în reabilitarea și modernizarea celor trei staționare. „Repet încă o dată pentru cei cărora nu le este clar: e foarte importantă informația asta: în 1937 s-a făcut Staționarul 3, Reșița avea atunci 20.000 de locuitori, orașul era sus, până la Universalul Vechi. În 1957, orașul a curs, după război s-a făcut Lunca și s-a făcut Staționarul 2 – Reșița ajunsese deja la vreo 50.000 de locuitori, iar în 1975 când s-a făcut cartierul Govândari s-a făcut Staționarul 1. Cred că după aproape 50 de ani de la realizarea ultimul spital, trebuie să înțelegem că e important să facem un spital nou! Ce se întâmplă cu celelalte două-trei staționare nu are rost să discutăm acum. Viitorul ne va spune ce se va întâmpla cu ele, dar trebuie să facem un spital județean nou. Suntem obligați față de cei pe care îi păstorim aici”, a concluzionat Popa.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/