Noul spital de la Lugoj, în cărți pentru finanțarea prin PNRR!

spital nou lugoj
untitled design set 970x90 px

În prima fază au fost depuse în total câteva sute de solicitări, însă dintre acestea, doar 25 de obiective vor obține în final finanțarea.

Primarul Claudiu Buciu consideră că acest „pas mic, dar esențial” dovedește că proiectul colegilor din Primărie a fost foarte bine întocmit și fundamentat: „le mulțumesc colegilor implicați în acest proiect, dar și colaboratorilor care și-au dat tot concursul pentru ca proiectul să ajungă la bun sfârșit”.

În adresa Ministerului Sănătății nr. 8333 din 6 septembrie 2021, trimisă Primăriei Municipiului Lugoj, se spune, printre altele: „Vă informăm că obiectivul de investiții înaintat către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și către Ministerul Sănătății, cu scopul de a fi inclus în PNRR, a fost inclus pe lista celor 49 de obiective de investiții propuse a fi finanțate din fonduri PNRR, sub obiectivul Construcții de spitale noi și/sau construcția de corpuri/aripi noi de spitale și/sau dotări pentru 25 de unități sanitare”.

Selecția celor 25 de obiective care vor primi finanțare se va face în baza unei metodologii de prioritizare, care va fi gata în trimestrul trei al acestui an.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Este un pas mic, dar esențial. Faptul că obiectivul nostru a fost inclus pe lista transmisă Comisiei Europene este rodul muncii de până acum. Dacă nu am fi fost pe această lista ar fi însemnat că am ignorat până acum posibilitatea acestei finanțări, ceea ce ar fi fost iresponsabil din partea noastră. O asemenea posibilitate ne obligă să facem în continuare toate eforturile necesare pentru a o obține. Până acum am făcut toate demersurile necesare și iată că nu am greșit. Lugojul, lugojenii și toți locuitorii din zonă au nevoie de acest spital, el nu se construiește pentru primar, consilieri locali sau pentru vreun partid, ci pentru a ridica nivelul calității vieții tuturor locuitorilor”, a comentat primarul Claudiu Buciu, care adaugă că „nimic nu se face de pe o zi pe alta, orice investiție serioasă necesită o pregătire temeinică, pași corecți și răbdare”.

Edilul-șef este conștient că în etapa finală „suntem supuși unei concurențe foarte mari, în această cursă intrând comunități cu lideri puternici din punct de vedere politic. Suntem foarte avansați cu documentațiile tehnice necesare și vom menține acest ritm pentru a îndeplini toate condițiile necesare pentru a depăși și etapa finală a selecției. Nu va fi ușor, însă vă asigurăm că vom face tot ceea ce ține de noi pentru a îndeplini toate condițiile necesare aprobării finale a proiectului”.

În documentul semnat de ministrul Ioana Mihăilă se mai arată că „în total, Componenta de Sănătate din PNRR are un buget de 2,45 mrd. euro, din care 1,55 mrd. euro pentru infrastructura medicală”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/