Noul Innsbruck! Pârtii de pe Semenic la Văliug, SPA în Reșița!

timisoara capitala 2023

Dezvoltarea domeniului schiabil Semenic – Văliug nu e pusă în pericol de schimbările făcute în Caraș-Severin la nivel politic, a primit asigurări primarul Reșiței, Nelu Popa! Reșița urmează să devină de nerecunoscut!

Edilul-șef al Reșiței a vorbit din nou despre proiectul pe care municipalitatea l-a gândit alături de Consiliul Județean și Primăria Văliug după ce a primit asigurări de la deputatul Luminița Jivan, noul șef PSD Caraș-Severin, că Hotărârea de Guvern necesară pentru a se face următorul pas va veni cât de curând. „Noi am creat o asociere, o colaborare între Consiliul Județean, Primăria Reșița și Primăria Văliug, în care noi ne-am asumat să facem studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Primăria Văliug nu avea finanțare pentru studiile necesare, ne-am asumat noi, Reșița, să facem asta și schimbăm în Doman 25 de hectare cu terenuri de pe Semenic. În acest moment, lumea trebuie să știe că Reșița devine proprietarul arealului schiabil. Deci, prin această manevră, practic, orașul devine hai să nu zicem proprietarul stațiunii, dar proprietarul arealului schiabil. În locul unde se vor monta toate instalațiile, SF-ul a fost terminat, aprobat de Ministerul Turismului, trecut prin avizele Mediu, Apele Române, Parcul Național și, la ora asta, am trimis proiectul de hotărâre pentru schimbul de trenuri la Guvern”, a declarat Nelu Popa pentru expressdebanat.ro. Pentru a urgenta emiterea acestei hotărâri, primarul Popa i-a cerut sprijin Luminiței Jivan, despre care se spune că are toate ușile deschise la București. „Dânsa m-a asigurat de tot sprijinul”, a precizat edilul.

Cum se va schimba Reșița în momentul în care acest proiect e realitate?! Primarul Popa vorbește în primul rând despre crearea de capacități de cazare în Reșița, pentru că acum sunt foarte puține, unde vor înnopta turiștii. „Oamenii îi veți găsi în stația de autobuz, cu schiurile în mână, vor fi autobuze care transportă schiorii la pârtie, în 25 de minute sunt la telegondolă, schiază toată ziua și seara se întorc înapoi. Tocmai pentru asta vreau să facem și Aqualandul în oraș, ca să existe o alternativă în cazul în care nu este vreme  bună sau, în extrasezon, oamenii să poată să meargă la un SPA, la terme, cum e la Oradea, cum e la Gyula”, a dezvăluit Nelu Popa.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Primarul e convins că unii dintre reșițeni cred că vinde gogoși, că proiectele sale sunt simple fantezii, dar îi asigură pe toți că proiectul e bine gândit, că e perfect realizabil și că va deveni realitate. „Eu în ultimii 25 de ani am fost foarte mult în Europa de Vest, în Austria, Franța și Italia. Reșița poate deveni un mic Innsbruck. Innsbruck este, practic, cel mai elocvent exemplu cum s-ar putea transforma Reșița. Innsbruck este un oraș care are undeva la 85-90 de mii de locuitori, nu e un oraș mare, e un oraș  de talia Reșiței și acolo se întâmplă în fiecare an târguri de profil, târguri pentru echipamente sportive, biciclete și așa mai departe, are o echipă foarte bună de hochei, de schi de tură și putem transforma orașul într-un oraș care să aibă o amprentă foarte serioasă în zona de turism, fără să lăsăm deoparte industria. Evident că pentru cineva care nu a fost, nu a văzut, sună destul de ciudat. Oamenilor obișnuiți cu UCMR-ul, cu reductoarele, cu tunurile, cu combinatul și laminarea evident că s-ar putea să le sune ciudat, însă vreau să vă spun că lumea e în schimbare”, a detaliat Popa.

Sursa foto: significantcemeteries.org

untitled design set 970x90 px