Noul FC Caransebeş nu are cum să retrogradeze!

Alin Artimon şi-a făcut echipă tare de tot cu care e convins că nu are voie să retrogradeze. Mai mult decât atât, planurile pentru sezonul următor sunt mult mai îndrăzneţe.

Reveniţi după trei decenii în eşalonul doi al fotbalului românesc, gugulanii au făcut o primă parte de campionat modestă, care i-a trimis în subsolul clasamentului şi, totodată, în lupta pentru evitarea retrogradării. În pauza de iarnă însă, la FC Caransebeş s-a lucrat intens, după o strategie bine pusă la punct şi care nu are cum să nu dea rezultate în timp. Staff-ul administrativ şi cel tehnic, având suportul finanţatorilor, Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, au schimbat radical lotul de jucători. Au urmărit prin asta nu numai menţinerea în Liga a II-a, ci şi formarea unui nucleu puternic pentru sezoanele următoare. S-a gândit în perspectivă, aşa cum se întâmplă la orice club serios.

Vor îmbrăca tricoul Caransebeşului în sezonul de primăvară: Horia Popa, Alin Roman, Florian Pârvu, Alexandru Boştină, Ciprian Dinu, Ovidiu Stoianof, Adrian Pascal, Constantin Stoica, Cristian Birăescu, Marius Tomozei, George Cotigă, Ionuţ Stancu şi Alex Birău. „Am reuşit să adăugăm 13 jucători în care noi credem, 13 jucători care au fost aduşi pentru a ne realiza obiectivul imediat, acela de salvare de la retrogradare, şi unul pe termen lung, de ridicare a nivelului jocului. Lotul actual de jucători poate duce liniştit obiectivul la îndeplinire, fără a fi nevoie ca o echipă sau alta să se retragă şi să punem puncte pe care să nu le câştigăm pe teren. Timpul nu a lucrat în favoarea noastră şi ştiam asta când am hotărât să schimbăm radical lotul. E un risc pe care mi l-am asumat, dar nu îl vom folosi ca scuză în cazul în care exprimarea noastră va suferi din cauza asta”, a declarat antrenorul Alin Artimon.

Tehnicianul a recunoscut că nu îşi face deloc griji cu privire la salvarea de la retrogradare şi că achiziţiile făcute în această iarnă fac parte dintr-o strategie pe termen mai lung. „Am gândit cu bătaie lungă, şi conducerea, şi noi, staff-ul tehnic, şi domnul primar. Cu aceşti jucători ne-am dori, în condiţiile în care ne atingem obiectivul, să putem continua, să îmbunătăţim lotul şi să ne propunem mai mult decât să ne prezentăm şi să scăpăm de retrogradare. Asta ţintim la ora asta. Orice lot poate fi crescut ca nivel, dar eu sunt mulţumit cu ce am realizat până acum. Mă bucur că am avut posibilitatea în intersezon să aducem aceşti jucători, care au calitate, pe care îi cunosc, pe care ni i-am dorit, care au echilibrat concurenţa pe posturi şi, cu siguranţă, nu vom avea pe niciun post problemele din tur. Există concurenţă”, a mai afirmat antrenorul Caransebeşului.