Noua sală polivalentă a Timișoarei s-a împotmolit în documentații

Noua sală polivalentă a Timișoarei, care va avea 16.000 de locuri și despre care se vorbește de mai mulți ani, a rămas tot la stadiul de proiect. În acest moment, lucrurile s-au împotmolit după ce primăria a eliberat noul certificat de urbanism. Viceprimarul Cosmin Tabără a mers la București pentru a debloca situația.

Două proiecte importante pentru infrastructura sportivă din Timișoara au rămas tot la stadiul de proiect, deși se vorbește despre ele de ani buni. Este vorba de sala polivalentă și noul stadion. În această săptămână, o delegație formată din reprezentanți ai Primăriei Timișoara și ai Consiliului Județean Timiș au mers la București pentru a discuta despre cele două proiecte cu conducerea Companiei Naționale de Investiții. De asemenea, a avut loc o întâlnire și cu cei care întocmesc studiul de fezabilitate pentru noul stadion și studiul de prefezabilitate pentru sala polivalentă de 16.000 de locuri.

Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că sala polivalentă s-a împotmolit puțin în documentații, dar că lucrurile vor fi clarificate până la sfârșitul lunii iunie.

Nu cu mirare, am aflat că, în urma eliberării noului certificat de urbanism de către primărie, în care era reglementat procentul de ocupare al terenului (POT) și regimul de înălțime, proiectul pentru studiul de prefezabilitate pentru sala polivalentă a fost sistat. CNI a cerut clarificări legate de POT și regimul de înălțime, de modalitatea rezolvării parcărilor și a gestionarii traficului în zonă. Aceste lucruri au fost clarificate în întâlnire, dar CNI va solicita aceste explicații și în scris. S-a stabilit împreună cu conducerea CNI, dar și cu firma care realizează studiul, ca termenul de finalizare și depunerea avizelor să fie sfârșitul lunii iunie. Mai sunt câteva aspecte de reglementat, important este că vom merge înainte. Mă voi deplasa la București pentru proiect ori de câte ori va fi cazul”, a declarat Cosmin Tabără.

1000x200 dacus 02

În ceea ce privește noul stadion care va fi realizat în locul arenei „Dan Păltinișanu”, viceprimarul Timișoarei afirmă că acest proiect este într-o fază mai avansată, studiul de fezabilitate fiind aproape de a fi finalizat, urmând perioada de depunere pentru obținerea avizelor.

Timișoara va beneficia de infrastructura sportivă modernă, suntem pe aceeași lungime de undă atât local, cât și național”, a adăugat Cosmin Tabără.

publicitate si promovare online banner maxagro