Nouă pentru Liga I!

explo 1000x200

Metalul şi-a prezentat astăzi achiziţiile făcute în iarnă pentru ca Reşiţa să revină din toamnă pe harta primei ligi a fotbalului românesc.

Oficialii clubului reşiţean au fost foarte activi în pauza de iarnă şi au perfectat mai multe transferuri interesante. În locul celor patru plecaţi de sub comanda lui Marian Pană, Tomozei, Danci, Staicu şi Vătăjelu, patronul Cătălin Rufă şi directorul general Jean Turmacu au convins până acum nouă jucători să îmbrace tricoul roş-negru, iar cu alte două nume importante sunt încă în discuţii.

În prezenţa celor doi, a primarului Mihai Stepanescu, a consilierilor locali Năsturel şi Ţurcaş, şi a lui Carol Gurgu, omul delegat de municipalitate în Valea Domanului, au fost prezentaţi  jucătorii care se vor alătura celorlalţi elevi ai lui Pană cu obiectivul declarat de a promova în Liga I. Au semnat cu Metalul doi portari, reşiţeanul Cristian Zimmermann şi Ștefan Ciuculescu, care a trecut pe la Steaua. Au revenit acasă alţi doi fotbalişti, Daniel Vădrariu și Daniel Oprița, dar speranţe mari îşi pun oficialii reşiţeni şi în Vișan Crețu (Delta Tulcea), Lucian Murgoci (internaţional U-21 de la Oțelul Galați), Salif Nogo, jucător cu destule meciuri în prima ligă, Ionuț Tătaru (Pandurii Târgu Jiu) și Dănuț Enescu (Petrolul și Oțelul Galați).

Oficialii sunt optimişti!

„Sunt mulţumit de campania de transferări, consider că suntem mai puternici decât în tur. În plus, e posibil să mai apară încă două nume importante în câteva zile. Totul a decurs normal în cantonament, sunt foarte mulţumit, rămâne să transformăm pe teren munca asta de o lună şi jumătate în puncte, să nu pierdem niciun meci. În mare parte jucătorii veniţi s-au integrat, ideea a fost să păstrăm nucleul de bază şi cei aduşi acum să vină cu un plus. Nu facem schimbări doar de dragul de a le face. Toată lumea e conectată şi se simte o emulaţie în oraş. Sper să concretizăm pe teren, în primul rând să intrăm în play off şi apoi să facem puncte multe pentru a avea şanse la promovare”, a declarat antrenorul Pană. Entuziasmat de ceea ce s-a făcut până acum este şi edilul-şef, care nu ascunde însă faptul că ţinteşte mult mai sus. „Am primit promisiunea de la Consiliul Judeţean şi cred că ne va ajuta. A trecut turul, sper în retur să beneficiem de nişte sume de la oricine. Până acum nu am primit de la nimeni. Pe bani puţini am reuşit totuşi să facem performanţă. Eu voi susţine din spate activitatea fotbalistică. Este visul meu, e ţelul meu. Sper, din discuţiile cu domnul preşedinte, să dea nişte bani la fotbal, pentru că şi noi am dat la handbal”, a declarat primarul Stepanescu, care a prezentat şi intenţiile administraţiei locale legate de modernizarea bazei sportive „Mircea Chivu”. „După tur am fost de bronz, să sperăm să fim cel puţin de argint după play off. Asta îmi doresc eu. Mă voi strădui să obţin maximul în Valea Domanului. La Reşiţa e foame de fotbal, se observă asta”, a adăugat patronul Rufă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157641312020705″]

Pace cu Guardia Rosso-Nera!

Lucrurile încep să meargă tot mai bine în Valea Domanului şi asta, pentru că toată lumea şi-a recunoscut greşelile comise la un moment dat. Gheorghe Năsturel i-a convins pe Carol Gurgu şi liderul galeriei, Marcel Guşcă, să-şi dea mâna şi să renunţe la a-şi regla conturile în sălile de judecată. La fel s-a întâmplat şi cu Manuel Grigore, astfel că, încă de la primul meci, rosso-nerii îi vor avea în spate pe membrii galeriei, cel mai probabil, conduşi de Guşcă. „Galeria va fi alături de echipă încă de la primul meci, cu sau fără mine în tribună”, a confirmat Guşcă. Retragerea plângerilor făcute împotriva acestuia va atrage imediat şi ridicarea interdicţiei de a mai intra pe stadion. O altă veste bună a venit de la Mihai Stepanescu. „A fost un regulament intern, a fost puţin exagerat, recunosc, l-am preluat de la Steaua, Dinamo, l-am aprobat în Consiliul Local, dar au fost acolo câteva lucruri trecute, poate, eronat. Stadionul nostru nu este încă modernizat”, a admis primarul.

În condiţiile în care atmosfera din Valea Domanului se va schimba aşa cum s-a anunţat astăzi, noua echipă a Reşiţei chiar ar putea intra cu şanse reale în lupta pentru promovare. Situaţia Craiovei este încă una incertă, ASA Târgu Mureş a impresionat mai mult prin declaraţiile oficialilor decât pe teren, iar Metalul nu a făcut un tur deloc rău şi în play off se poate întâmpla orice.

banner 970 x 250