Sistem care diminuează mirosul urât, cea mai nouă investiție a fabricii de anvelope din Timișoara

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Noul echipament achiziționat de Continental Anvelope pentru fabrica de la Timișoara este un sistem de tratare a emisiilor din zona de amestec cauciuc. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro. 

Echipamentul se numește RTO – Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă) și distruge compușii organici volatili (moleculele responsabile cu majoritatea mirosurilor) apăruți în cadrul procesului de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă. Sistemul va avea cinci camere de ardere și va avea capacitatea de a trata în jur de 120.000 metri cubi de aer pe oră.

„Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă.”, a declarat Carlos Bernabé, directorul general al Continental Anvelope Timișoara.

1000x100 (3)

După montare, echipamentul intră în etapa testării. În primul trimestru al anului 2021 sunt planificate măsurători de emisii, împreună cu specialiști, pentru evaluarea eficienței noului sistem. Noul echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.

În fabrica de la Timișoara a Continental lucrează peste 2.500 de angajați. Aici se produce o gamă largă de anvelope pentru autoturisme și vehicule utilitare ușoare.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/