Noroc sau bună gospodărire? O comună din Caraș-Severin încasează peste jumătate de milion de lei doar din impozitele pe salarii

Buchin este comuna cu cele mai mari venituri din impozitele și taxele locale, datorită companiilor care au dezvoltat afaceri pe teritoriul localității, fiind chiar la granița municipiului Caransebeș.

Primarul comunei, Gheorghe Coilă, ne spune că nu poate să fie decât bucuros pentru că banii ajută la dezvoltarea proiectelor de investiții din comună, în special pentru achitarea cotelor proprii la proiectele pe PNDL 2.

„La persoane juridice, din impozitele pe teren, intră anual suma de 29.000 de lei, din impozitul pe clădiri – 600.000 de lei anual, din taxa auto – 105.000 lei, însă cei mai mulți bani intră la buget din impozitul pe salarii, acea cotă care revine bugetului comunei în urma plății salariilor angajaților companiilor care-și au sediul la Buchin. La acest capitol stăm cel mai bine. De exemplu, în acest an ar trebui să încasăm 3,28 milioane de lei”, ne-a declarat primarul comunei Buchin.

În zona Caransebeș, dar pe teritoriul comunei Buchin, se preconizează o nouă investiție. Primarul comunei ne-a mai precizat că firma Bordnetze a vândut hala construită și neutilizată unei companii care va produce componente din plastic.