Normativele de construire a școlilor, vechi de 25 de ani, au fost schimbate. S-au introdus norme și pentru laboratoare

scoala pipirig

Normativele de construire a școlilor, vechi de 25 de ani, au fost schimbate, anunță Ministerul Dezvoltării. S-au introdus norme și pentru laboratoarele de informatică.

Necesitatea revizuirii vechii reglementări tehnice a rezultat ca urmare a problemelor identificate la nivel național în ceea ce privește infrastructura educațională din punctul de vedere al condițiilor igienico-sanitare și de funcționare, al schimbărilor sociale, tehnologice și normative recente din domeniul educației, dar și cele privind dezvoltarea localităților și regimul de proprietate al terenurilor.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Noile normative prevăd reglementări mai simple, dar care au în vedere siguranța elevilor, condiții moderne în școli și clădiri prietenoase cu mediul. Noile reglementări au 95 de pagini față de cele aproape 200 în vigoare și vizează și construirea unor structuri care nu erau cuprinse în normativele în vigoare, ca, de exemplu, laboratoarele de informatică”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a inițiat, în 2021, reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor, metodologiilor perimate, majoritatea datând din anii ’90. Astfel, anul trecut s-a actualizat și s-a publicat normativul de proiectare pentru creșe, iar anul acesta sunt în lucru alte normative de proiectare, printre care și reglementările privind construcția grădinițelor, a spitalelor, policlinicilor și dispensarelor sau cea a parcajelor.

Normativul privind proiectarea, realizarea și exploatarea construcțiilor pentru școli și licee a fost publicat în Monitorul Oficial al României.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/