Începe numărătoarea inversă pentru „Anghel Saligny”!

lucrari drum

Ministerul Dezvoltării a finalizat lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în trei județe și sectoarele capitalei. Urmează restul județelor.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este așteptat cu înfrigurare de primarii cărășeni și nu numai, având în vedere că pentru cei mai mulți dintre ei acesta reprezintă singura sursă de finanțare pentru dezvoltarea proiectelor comunitare.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că a finalizat lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în trei județe – Alba, Dâmbovița și Harghita, dar și în sectoarele capitalei și urmează să finalizeze alocările și pentru restul județelor.

„Localitățile care au depus cereri de finanțare pentru mai multe tipuri de investiții au primit finanțarea pe baza unor criterii de prioritizare. Vom asigura prioritar apa potabilă în localități, apoi rețeaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două categorii de utilități sunt realizate pentru a evita situația în care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a așeza conducta de apă sau de canalizare. Totodată, fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat Cseke Attila.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe.

Acum, ministerul lucrează la aplicarea criteriilor de prioritizare pe localități și pe proiecte, în interiorul județelor. Până la termenul de depunere a cererilor de finanțare, la Ministerul Dezvoltării s-au primit cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/