NORMALITATE. Performanțele naționale ale sportivilor vor fi premiate!

Munca lui Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Diana Franț, Liliana Danci și a altor sportivi de top din Caraș-Severin nu mai este în zadar. Sportivii cărășeni, precum și cei din întreaga țară, vor putea fi din nou premiați pentru rezultatele obținute la Campionatele Naționale. De patru ani, premierile la nivel național erau blocate.

Situația s-a schimbat de ieri, când Guvernul României, la propunerea Ministerului Tineretului și Sportului, a adoptat modificarea Ordonanței 57/2015, cel mai recent act normativ care menținea blocarea premierilor la nivel național.

„Sunt foarte bucuroasă că, după patru ani de întrerupere, putem premia din nou performanțele sportivilor români obținute la nivel național. Sprijinul acordat de Guvern, de premierul Dacian Cioloș, pentru readucerea normalității în recunoașterea valorii rezultatelor sportive, este o măsură de recompensare necesară și motivantă. Sunt încrezătoare că, în acest fel, aprecierea de care sportivii se vor bucura va aduce un plus de motivație pe drumul către marea performanță”, a declarat Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului și Sportului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Într-un comunicat de presă al MTS se arată că, începând cu data de 1 august, pentru performanțele deosebite obținute în competiții sportive, Ministerul Tineretului și Sportului, COSR, federațiile sportive naționale, Federația Sportului Școlar și Universitar, ministerele și alte instituții centrale care au în subordine structuri sportive pot acorda sportivilor, în funcție de valoarea performanței, de importanța și amploarea competiției, de contribuția personală și în limita bugetului aprobat, premii/recompense în lei și/sau în obiecte.

Spre exemplu, pentru un titlu de campion național de seniori la sporturi individuale, se poate acorda o premiere de 1.800 de lei, pentru argint 1.400, iar pentru medalia de bronz 1.200 de lei.

„Este un lucru foarte bun. Această decizie va da o nouă șansă sportului de performanță din România. Mulți sportivi au abandonat activitatea în ultima perioadă și din cauza lipsei acestor premieri”, ne-a spus Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița.

banner 970 x 250