Cacealma! PSD și-a stabilit președintele pentru Consiliul Județean. Nu e Mocioalcă!

Campania electorală s-a încheiat, voturile s-au numărat, dar în culise încă se joacă la cacealma, la derută. Consiliul Județean nu a fost câștigat deocamdată de nimeni, negocierile pentru alianțele care să asigure majoritatea, deci puterea, sunt dure, niciunul nu are încredere în celălalt și se suspicionează de o eventuală trădare, iar liderii își fac calcule mai mult în interes propriu decât în interes de partid. Toate acestea au condus deja la dispute interne în rândul unora dintre partide și tot ceea ce pare clar astăzi s-ar putea da peste cap în ziua votului președintelui Consiliului Județean.

PSD, cu 14 consilieri județeni, e favorit în fața PNL, care are doar 13, să dețină majoritatea în Consiliul Județean. Și asta, pentru că are două variante, față de una singură a liberalilor. PSD poate obține majoritatea dacă bate palma ori cu cei doi consilieri UNPR, ori cu cei doi de la PMP. În schimb, PNL trebuie să se alieze atât cu UNPR, cât și cu PMP!

Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin, s-a grăbit să anunțe că băsiștii merg cu Mocioalcă, nu cu Vela. Anunțul acestuia a luat prin surprindere pe toată lumea, dar în primul rând pe cei din PMP, care spun că nu ar fi existat nicio discuție în partid, nicio analiză, nicio negociere. Mai mult decât atât, Ion Vela, cel care potrivit listelor ar trebui să fie reprezentantul PMP în Consiliul Local Reșița, susține că Popovici i-ar fi cerut să se retragă, să lase locul altcuiva. Lucru cu care nu e de acord și, cel mai probabil, scandalul se va lăsa cu excluderi din partid. Nemulțumiți de varianta anunțată de Popovici, cea a unei alianțe cu PSD, sunt și alți băsiști, unii dintre ai anunțând deja că își vor pune demisiile pe masă.

În cealaltă tabără care poate hotărî președintele CJ, Ion Tabugan a demonstrat că are mult mai multă experiență politică decât mai tânărul său omolog de la PMP. Deputatul nu s-a exprimat foarte clar legat de sprijinul pe care îl va acorda PSD sau PNL, precizând doar faptul că va trebui să ia în calcul și protocolul semnat la nivel național cu social-democrații.

Surse demne de toată încrederea, infiltrate foarte aproape de ușa biroului lui Ion Mocioalcă, au dezvăluit calculele care s-au făcut în PSD Caraș-Severin. PSD ar fi bătut într-adevăr palma cu PMP, de fapt, mai degrabă cu Popovici, negocierea aducându-i acestuia funcția de vicepreședinte al administrației județene. PSD ar fi de acord ca al doilea vicepreședinte să fie nominalizat de UNPR. Se vehiculează numele lui Mihai Bona. În ceea ce privește fotoliul de președinte, PSD l-ar urca pe Silviu Hurduzeu, fostul prefect de Caraș-Severin. Nu pe Ion Mocioalcă, așa cum acesta și PSD au anunțat înainte de startul campaniei electorale. De ce ar prefera liderul social-democrat un loc în Parlament aflați zilele următoare. Din Express de Banat!