Noile tramvaie Bozankaya vor fi scoase în circulație luna aceasta

tramvaie 2
promovare online Timisoara Casa Auto

E o chestiune de câteva zile până când noile tramvaie Bozankaya care au ajuns la Timișoara vor fi puse pe șine, dau asigurări reprezentanții Societății de Transport Public. Deocamdată, toate cele 8 garnituri care au ajuns din Turcia se află în depoul STPT pentru că se așteptau echipamentele necesare pentru a fi fi repuse pe șine în caz de deraiere. 

Echipamentele pentru repunerea tramvaielor pe șine, în caz de deraiere, au sosit la Timișoara, iar în aceste zile vatmanii sunt instruiți cum să le folosească. Acesta ar fi ultimul pas înainte ca garniturile să fie scoase, în sfârșit, pe traseu.

„Din fericire pentru noi, acest echipament a sosit. Tocmai ce am terminat partea teoretică a instructajului, urmează partea practică în depozitul de tramvaie. O să ridicăm tramvaiul cu cricurile, o să îl deraiăm, îl vom pune înapoi pentru a ști cum să intervenim în caz că se întâmplă ceva în oraș. E o chestiune de câteva zile până în momentul în care toate cele 8 tramvaie vor fi scoase pe traseu. Joi ne-a sosit și al 8-lea tramvai, am făcut recepția și totul e în regulă cu el.”, a declarat Patriciu Rușeț, directorul STPT.

promovare banner maxagro

Primele linii pe care ar urma să circule noile tramvaie sunt 1 și 6. Apoi ar fi linia 9, însă doar de la gară până la AEM. Celelalte 13 tramvaie produse de compania Bozankaya ar urma să ajungă la Timișoara până la finalul anului. Valoarea unei singure garnituri se ridică la aproximativ 2,4 milioane de euro.

publicitate tmc 640