Regulile Repark bulversează populaţia

Tot mai multe persoane vin cu plângeri la comisiile care au loc la Prefectura Caraş-Severin şi cer lămuriri vis-a-vis de situaţia parcărilor cu plată din oraş. Reşiţenii spun că nu au ajuns încă în posesia vreunui regulament de exploatare a parcajelor cu taxe şi, în plus, nu li se pare firesc să dea banii unei firme care îi neglijează.

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a avut o ordine de zi foarte bine stabilită, numai că, punctul „diverse” a adus în discuţie multe dintre nemulţumirile pe care le au oamenii din oraşul de pe Bârzava. Cap de listă este subiectul parcărilor concesionate, care îi nemulţumeşte pe pensionari.

Pe lângă faptul că au pensii mici, aceştia nu mai au de unde să scoată din buzunar sume astronomice de aproape 1.000 de lei pe an, ca să plătească un abonament general de parcare la Repark. „Ei transmit doar ameninţări în parbrize, dar nu ştiu să cureţe zăpada. Le cerem să prezinte o informare foarte clară a situaţiei locurilor de parcare din oraş şi să ne-o arate la viitoarea întâlnire a comitetului”, a spus  generalul Vasile Cocoşilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstice.

Afirmaţiile acestuia au fost întărite şi de ceilalţi membri ai comitetului, prezenţi la şedinţa de astăzi. „Vorbesc acum în calitate de cetăţean al Reşiţei şi nu de jurist al Direcţiei de Sănătate Publică. Nu este posibil să fie un astfel de haos la acest capitol. Trebuie cercetată legea, astfel încât să vedem dacă putem ataca în instanţă hotărârea de consiliu local, aprobată de legislativ”, a spus Dan Miloş, cetăţean al oraşului de pe Bârzava.  În paralel, şi Primăria Reşiţa le-a cerut celor de la Repark să micşoreze preţurile abonamentelor de la parcări.

CITEȘTE ȘI:
Reşiţenii se chinuie să parcheze printre nămeţi