Noile măsuri din Sănătate trebuie să însemne servicii mai bune pentru pacienți

deputat silviu hurduzeu psd
untitled design set 970x90 px

Suplimentarea fondurilor pentru Sănătate și deblocarea celor aproape 8.000 de posturi trebuie să se reflecte obligatoriu în servicii mai bune pentru pacienți, consideră deputatul Silviu Hurduzeu.

Prima ședință de Guvern din 2024 a adus modificări importante în domeniul sănătății. Poate cea mai importantă este deblocarea a aproape 8.000 de posturi pentru medici, asistente și infirmieri, un aspect care ar trebui să rezolve problema deficitului de personal medical specializat, în special în spitalele din subordinea autorităților locale.

În același timp, Guvernul a mai alocat 6,6 miliarde de lei Ministerului Sănătății, bani care acoperă toate obligațiile restante de anul trecut și asigură cheltuielile curente pentru ianuarie pentru medicamente și servicii medicale.

„Pe de altă parte însă, atât resursele financiare alocate, cât și angajările suplimentare permise ar trebui OBLIGATORIU să se reflecte în servicii mai bune pentru pacienți, mai multă responsabilitate, mai multă empatie.”, consideră deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/