Noi sculpturi pentru Caransebeș, flori de admirat peste generații !

Artiștii care vor impresiona în această vară municipalitatea prin sculpturile monumentale au fost aleși astăzi la Primăria Municipiului Caransebeș. Va fi prima ediție în travertin din ciclul de trei ani, ne-a precizat coordonatorul simpozionului, Eugen Petri.  

Sunt 14 sculptori din România, Brazilia, Rusia, Egipt, Costa Rica, Turcia, Italia, Iran, Germania și Chile, care au fost desemnați de o comisie formată din oameni de cultură din urbea de pe Timiș și Sebeș. Artiștii vor fi invitați în tabăra de sculptură organizată pe parcursul unei luni de zile de către Casa de Cultură „George Suru”.

„Am avut peste 140 de aplicații de la sculptori cu valoare. Asta înseamnă că Simpozionul de la Caransebeș este de succes. Având în vedere că va fi prima încercare în travertin, o rocă mai dură, de sediment, modalitatea de a realiza sculpturile este mai dificilă, însă s-au înscris artiști de valoare din toată lumea, ceea ce ne bucură. Mă bucur că România participă cu trei sculptori”, ne-a precizat maestrul Eugen Petri.

Din portofoliul prezentat de artiști rezultă faptul că au o experiență vastă, au participat la multe simpozioane internaționale și au monumente amplasate în locuri publice în foarte multe țări.

Suntem bucuroși pentru că cei 11 sculptori și trei selectați în caz că unul nu va reuși să ajungă își vor lăsa o parte din sufletul, din visele lor, din creația lor, aici în inima Banatului Montan. Vor sculpta în timp piesele brute de piatră, de travertin, care vor fi flori de admirat peste generații, aici, în vatra spirituală a Banatului Montan”, ne-a declarat Marcel Vela, primarul Caransebeșului.

 

CITEȘTE ȘI:

Caransebeșul, punct de reper pe harta internațională a orașelor muzeu în aer liber!

Caransebeș, singurul municipiu din România cu 100 de sculpturi!