Noi restricții pe drumurile județene din Timiș

drum aeroport

Noul cod portocaliu de caniculă instaurat de Administrația Națională de Meteorologie impune restricții de circulație pe drumurile județene. Acestea vor fi valabile în 26 iulie, între orele 12-20, autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Restricțiile se aplică pe întreaga rețea de drumuri județene din Timiș.

Autoritățile explică faptul că măsura este adoptată pentru protejarea drumurilor și pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Conform legii, excepție de la măsura anunțată fac: transporturile de persoane; transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturile funerare, cele poștale, de echipamente de prim ajutor, de distribuție de carburanți, de mărfuri sub temperatura controlată, de tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată; transporturile de produse provenite din exploatări agricole și cele militare implicate în exerciții multinaționale.

Foto: arhivă