UPDATE. Noi restricții pe drumurile din Caraș-Severin

Canicula impune noi restricții de circulație pe drumurile din județele afectate de codul portocaliu emis de meteorologi. Printre acestea se numără și județul Caraș-Severin.

Circulația autovehiculelor de peste 30 de tone (masa proprie a vehiculului plus greutatea mărfurilor transportate) va fi restricționată astăzi pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează șase judeţe din vestul țării, în intervalul orar 13.00-19.00, din cauza caniculei, informează CNAIR.

Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade) emis de Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea este emisă pentru următoarele județe: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor de apă îmbuteliată, transporturilor de produse provenite din exploatări agricole și transporturilor militare implicate în exerciţii multinaţionale.

„Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, se arată în comunicatul CNAIR.

Ora 14.30

Codul portocaliu rămâne în vigoare și mâine, așa că și restricția de circulație a fost prelungită. Circulația autovehiculelor de peste 30 de tone (masa proprie a vehiculului plus greutatea mărfurilor transportate) va fi restricționată și mâine pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează cele șase judeţe din vestul țării, tot în intervalul orar 13.00-19.00, din cauza caniculei, informează CNAIR.