Noi rectificări bugetare la Consiliul Județean. Peste 1 milion de lei pentru Spitalul din Reșița și 8,5 milioane pentru modernizarea unor drumuri

După ședințele extraordinare din ultimele două luni, generate de starea de urgență, astăzi Consiliul Județean Caraș-Severin s-a întrunit într-o ședință ordinară, cu 27 de puncte pe ordinea de zi și mai multe amendamente. Unul dintre proiectele de hotărâre a vizat utilizarea sumei de 52 de milioane de lei din excedentul bugetului local al județului Caraș-Severin, înregistrat în decembrie 2019, pentru finanțarea unor cheltuieli în anul 2020.

Referindu-se la unele cheltuieli, președintele Consiliului Județean, Silviu Hudruzeu, a precizat că: „Este vorba de suma de 8,5 milioane de lei, bani necesari pentru lucrările de ranforsare a intravilanului unor localități aflate pe Drumul Județean 608, respectiv Teregova, Luncavița, Mehadica, Cuptoare și Crușovăț. Vorbim aici despre mai bine de 10 kilometri de drumuri modernizate. Procedura a fost demarată la nivelul Direcției de Drumuri Județene, iar în momentul în care aceasta va fi finalizată, se va da startul începerii lucrărilor, în cazul în care va fi stabilit și câștigătorul licitației”.

În ședința ordinară de joi, consilierii județeni au votat rectificarea pozitivă a bugetului Consiliului Județean atât pentru capitolul de venituri, cât și pentru cel de cheltuieli, cu peste un milion de lei, bani proveniți din cote defalcate și din impozit pe venit. Aceștia au fost alocați Consiliului Județean, pentru desfășurarea activităților DGASPC, Centrului pentru Persoane Vârstnice Reșița și Direcției de Drumuri Județene.

„De o rectificare de buget a avut parte și Spitalul Județean de Urgență Reșița cu suma de 867.000 de lei, bani alocați anterior, în data de 19 mai, bani proveniți de la Guvern pentru acordarea stimulentelor personalului medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Și tot Spitalului Județean de Urgență i s-au alocat 269.000 de lei pentru proiectul transfrontalier pe care îl derulează în parteneriat cu un spital din Timișoara și parteneri din Serbia”, a mai spus Hurduzeu la conferința de presă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/