„Noi ne-am desemnat un candidat care îl va bate pe Robu fluierând”

Listele electorale pentru alegerile locale vor avea candidați ai Alianței USR-PLUS pentru toate funcțiile publice. USR Timiș și-a început campania internă pentru desemnarea viitorilor consilieri locali, județeni și pentru alegerea candidaților pentru funcția de primar. Lista finală a alianței va fi decisă împreună cu PLUS.

USR Timiș dă startul campaniei interne pentru alegerea consilierilor locali și județeni. Oricare membru USR se poate înscrie în cursa internă și își poate face campanie începând cu 2 decembrie. În 15 februarie va fi desemnat candidatul pentru funcția de președinte al consiliului județean și consilierii județeni. Cristian Moș subliniază că pe liste nu se vor regăsi vicepreședinți, viceprimari, primari sau consilieri locali care au mai făcut politică pentru alte partide. Toate persoanele de pe liste vor fi oameni noi care s-au afirmat prin cariera profesională. Președintele filialei Timiș refuză transformarea Alianței USR-PLUS într-un vehicul pentru vechea clasă politică.

În cadrul conferinței de presă, Cristian Moș și-a anunțat candidatura internă pentru președinția Consiliului Județean. „Consider că prin experiența mea de management și experiența mea anterioară voi putea să schimb fața județului. O să fac un altfel de județ, ceea ce domnul Dobra și domnul Bojin nu au reușit. În clipa de față, Timișul nu este acel capăt de lance al județelor. Clujul este deasupra noastră. Cred că Timișul poate să fie acel județ care este purtător de steag în România, să fie dat ca exemplu în toată țara.”, a declarat Cristian Moș.

Filialele locale din Timiș au început deja să își desemneze candidații din partea partidului pentru primărie. 22 de filiale și-au anunțat candidații pentru postul de primar, printre care Giroc, Giarmata, Dumbrăvița, Săcălaz, Becicherecu Mic, Jamu Mare, Sacoșu Turcesc și Timișoara.

Senatorul USR Nicu Fălcoi face bilanțul campaniei prezidențiale și anunță că se vor face analize asupra punctelor forte și a punctelor slabe ale campaniei. Useristul le dă un semnal de alarmă liberalilor și spune că nu doar ei au luptat contra PSD. Senatorul amintește că parlamentarii USR au păzit Parlamentul noaptea, că membrii și simpatizanții USR au fost bătuți și gazați în 10 august. „Este clar că și acest vot a fost unul împotriva PSD. Aș vrea ca anumiți oameni cu care probabil vom face echipă să nu se urce pe lupta aceasta anti-PSD. Să nu uite că parlamentarii USR au păzit Parlamentul noaptea, în timpul OUG 13, să nu uite că membrii USR și chiar parlamentari USR au fost gazați și bătuți de 10 august în piață. Cred că ar trebui să fie mai modești când vorbesc de lupta anti-PSD.”, a declarat Nicu Fălcoi. Cu toate acestea, Nicu Fălcoi anunță că va purta discuții serioase cu PNL pentru alegerea primarilor în două tururi și alegeri anticipate.

La nivel local, senatorul USR a declarat că au un candidat care îl va învinge pe Nicolae Robu, făcând referire la Dominic Samuel Fritz, anunțat încă din luna iulie. Chiar dacă în anumite orașe partidele anti-PSD ar putea să aibă un candidat comun care să câștige alegerile, cazul Timișoarei nu se aplică. „Întotdeauna am vorbit de posibilitatea de a avea alianțe punctuale în ceea ce privește susținerea unui candidat comun. În opinia mea, în București va trebui să venim cu un candidat comun. În Timișoara nu s-a pus problema pentru că avem un război cu domnul Robu, nu cu PNL. După trei ani de când ne-am războit ar fi culmea să îl susținem. Noi ne-am desemnat un candidat care îl va bate pe domnul Robu fluierând.”, a explicat Nicu Fălcoi.