Experienţe noi pentru voluntari în cadrul SEV

După ce a trecut deja prin 18 oraşe, Caravana Serviciului European de Voluntariat a poposit şi în centrul din municipiul Reşiţa. Tinerii de la Mansardă au dat startul unor noi experienţe alături de oaspeţi.

Organizaţiile interesate de găzduirea şi trimiterea voluntarilor prin SEV, dar şi tineri dornici de asemenea provocări, s-au reunit zilele trecute la Centrul de Voluntariat din Reşiţa unde au învăţat lucruri noi şi au legat prietenii. „Participanţii au avut oportunitatea să interacţioneze cu persoane resursă – voluntari români şi străini, organizaţii gazdă şi de trimitere, formatori TiA – de la care au putut afla informaţii clare şi prietenoase despre implementarea proiectelor SEV precum şi răspunsuri la o serie de întrebări”, a declarat Sorina Nihta, preşedinta Centrului de Voluntariat.

Printre întrebările adresate s-au numărat: De ce sunt proiectele SEV o oportunitate pentru organizaţia mea? Alfabetul SEV: Care sunt actorii şi concepetele cheie? Cum se obţine acreditarea? Care e ciclul unui proiect SEV? sau Cum identificăm parteneri SEV? Până pe 25 octombrie 2013, Caravana SEV pune în mişcare 390 de organizaţii interesate să devină active în cadrul programului SEV. „Acestea vor fi reunite pentru informare, inspiraţie şi schimb de experienţă, iar Caravana SEV va trece prin 26 de localităţi din tot atâtea judeţe din ţară şi cuprinde evenimente organizate de partenerii locali”, a mai adăugat Sorina Nihta.

P1080707

Centrul de Voluntariat Reşiţa va continua activităţile de promovare a Serviciului European de Voluntariat în comunitatea reşiţeană, SEV fiind un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Mai exact, să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă.

afis_caravana_electronic