Noi dotări pentru dispensarul comunal din Berzasca

primaria berzasca

Echipamente și consumabile medicale de aproximativ 11.000 de lei au fost achiziționate de administrația locală din Clisura Dunării pentru dotarea dispensarului comunal.

Primăria Berzasca a cumpărat de curând echipamente și consumabile pentru cabinetul medical comunal, în valoare de 10.542 de lei fără TVA, printre care un concentrator de oxigen, un monitor pentru funcții vitale pacienți, un holter EKG, un aspirator chirurgical, un spirometru, electrozi și piese bucale de unică folosință.

Am considerat oportună dotarea cabinetului medical cu echipamente noi, având în vedere perioada pandemică pe care o traversăm. Avem și un medic foarte bun în comună care, în toată această perioadă, a fost eroul nostru, și, în urma discuțiilor avute cu dânsul, am luat această decizie.”, ne-a declarat Petru Furdui, primarul comunei Berzasca.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

La finele lunii februarie sau cel târziu în martie urmează să aibă loc și recepția lucrărilor de modernizare a celui de-al doilea corp din clădirea actualului dispensar comunal, unde, în trecut, exista și o locuință de serviciu pentru medicul de familie, la care s-a renunțat în prezent, urmând a fi transformată în cabinet stomatologic.

„Cabinetul de medicină de familie este cel mai bine dotat și pus la punct din județ. Și nu o spun eu, ci cei de la Direcția de Sănătate Publică. Tot în cadrul aceleiași clădiri avem și Farmacia, care este foarte bine aprovizionată. În corpul din spate avem și un cabinet stomatologic. Această clădire a fost reabilitată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și urmează să facem recepția lucrărilor luna aceasta sau în martie. În acest corp exista și o locuință pentru medic, dar care a fost transformată într-un alt cabinet stomatologic, pentru a avea două cabinete stomatologice. Partea din față a dispensarului a fost reparată de noi, din resurse proprii, în urmă cu câțiva ani.”, a mai adăugat Petru Furdui.

banner 970 x 250