Noi cursuri de perfecționare, organizate de CCIA Timiș! Domeniile vizate: contabilitate și achiziții publice

explo 1000x200

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș vine în sprijinul locuitorilor de pe Bega cu noi serii de cursuri. Acestea sunt destinate persoanelor care activează în sfera contabilității sau în domeniul achizițiilor publice. 

Cursul de contabilitate primară, destinat persoanelor cu studii medii sau superioare, se va desfășura în perioada 16 septembrie-11 octombrie 2019. „Cursul oferă noțiuni teoretice și soluții practice la problemele care se ivesc în activitatea curentă. Fiind un curs practic, acesta are aplicabilitate imediată și tratează prima etapă a demersului contabil: întocmirea corectă a documentelor contabile, pregătind participanții pentru evidența contabilă primară, cu aplicații în programul SAGA. Programa cuprinde module care se întrepătrund: contabilitate primară,  contabilitate asistată pe calculator.”, au transmis reprezentanții CCIAT. 

În perioada 28 septembrie-8 octombrie 2019, va avea loc cursul „Expert achiziții publice”. Acesta este destinat compartimentelor de achiziții publice care, potrivit noilor prevederi ale legislației privind achizițiile publice, urmează să fie formate din cel puțin trei persoane, din care două treimi trebuie să aibă studii superioare și specializări în domeniul achiziţiilor. „Cursul se adresează atât autorităților contractante cât și celor care doresc să participe la licitații publice, în calitate de ofertanți. Cu un puternic caracter interactiv, cursul pune accent pe dobândirea cunoștintelor teoretice, dar și pe dezvoltarea aptitudinilor și competențelor practice.”, au adăugat reprezentanții CCIAT. 

Taxa de participare este de 1000 de lei/persoană, pentru fiecare curs în parte, iar membrii CCIAT au 10% reducere. Certificatele obținute la absolvirea cursului au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Ministerul Educației Naționale, fiind eliberate împreună cu suplimentele descriptive, în care se menționează competențele dobândite. 

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, situat pe Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22. Informații și înscrieri: Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0256/219172, 0720/ 444 121, e-mail: mmuresan@info.ro.