Noi contracte pentru dezvoltarea locală prin PNRR, semnate. Timiș și Caraș-Severin mai pot depune proiecte

289351206 410981691068163 5339633075177268619 n

Primele 6 contracte pentru implemetarea de proiecte de dezvoltare locale au fost semnate, luni, la Guvern. Finanțarea lor este asigurată de PNRR, dar Timiș și Caraș-Serevin iarăși nu sunt pe listă. Mai au timp însă să trimită proiecte. 

Proiectele au fost depuse pe Componenta 10 – Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență. Contractele încheiate între autorități publice locale și Ministerul Dezvoltării vizează amenajarea teritoriului și planificarea urbană, iar valoarea totală a acestora este de 7 milioane de lei.

publicitate online in ziar Express de Banat

„România este în grafic cu îndeplinirea țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR. Continuă contractările și avem astăzi confirmarea că există interes și că se fac toate eforturile pentru ca ceea ce România și-a propus prin Planul Național de Redresare și Reziliență să se concretizeze în beneficiul cetățenilor. Aceste proiecte care vizează elaborarea/actualizarea documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană în formatul adaptat pentru Sistemul Informațional Geografic sunt contractate la o lună de la deschiderea platformei de depunere a proiectelor. Apreciez ritmul în care se lucrează pentru a fructifica oportunitățile finanțării de proiecte și reforme prin PNRR și salut soluția unei platforme digitalizate prin care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a simplificat procedurile și a redus substanțial timpul de depunere și evaluare a proiectelor”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Administtrațiile locale mai pot depune proiecte pe această component până în 30 iunie. Astfel, localitățile din Timiș și Caraș-Severin pot cere bani pentru transport public, construire piste de biciclete sau locuințe sustenabile.

„Ministerul Dezvoltării a pus la dispoziția autorităților administrației publice locale o plajă variată de investiții publice, din care aceste autorități au posibilitatea de a le prioritiza pe cele mai necesare pentru dezvoltarea comunităților locale, în cadrul unor fonduri prealocate pe categorii de UAT-uri. De la achiziția de mijloace de transport nepoluante, la construirea de locuințe eficiente energetic pentru tineri specialiști în sănătate și educație, reabilitarea clădirilor publice, finanțarea documentațiilor de amenajare a teritoriului, până la construirea de piste de biciclete sau stații de încărcare electrice, toate pot fi accesate prin platforma digitală pusă la dispoziție de către minister. Îndemn autoritățile locale să se folosească de cele 10 zile rămase pentru a depune spre finanțare aceste proiecte”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Momentan, primesc finanțare localități din Iași, Harghita, Teleorman, Gorj, Galați și Bihor.

Până în acest moment, în această primă rundă, au fost depuse 3.261 de cereri, în valoare de 1,6 miliarde de euro, însumând aproape 60% din fondurile alocate Componentei 10, iar bugetul disponibil rămas până la finalizarea apelului este de 1,1 miliarde de euro.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/