FOTO. Doi foști campioni români, alături în Las Vegas: legenda gimnasticii mondiale și reșițeanul Narcis Mucălău

narcis si nadia

Recent, în statul Oklahoma a avut loc cea de-a 25-a ceremonie anuală a consacratei manifestări International Gymnastics Hall of Fame (IGHOF) care premiază cei mai buni olimpici și foști campioni ai gimnasticii mondiale.

În acest an, Cătălina Ponor a intrat în galeria celor care au contribuit la dezvoltarea gimnasticii alături de Tatiana Gutsu (Ucraina), Fabian Hambuechen (Germania) şi Chelsie Memmel (SUA). Cătălina Ponor este cel de-al 12-lea reprezentant al gimnasticii româneşti inclus în International Gymnastics Hall of Fame. Înaintea sa fiind primiți în galeria legendelor: Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloşovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016) şi Andreea Răducan (2018). La această ediție au mai fost oferite Ordinul Internațional de Merit IGHOF 2022 familiilor lui George Nissen (SUA, postum), fondatorul companiei Nissen Gymnastics Equipment Company și a istoricului de gimnastică Rome Milan (SUA, postum).

În 2004, la Atena, Ponor a câștigat 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice (cu echipa, la bârnă și la sol) performanță care a mai fost reușită doar de Daniela Silivaş în 1988, iar în 2016, la JO de la Rio de Janeiro a fost portdrapelul delegației României la ceremonia de deschidere. În palmaresul său se regăsesc 18 medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Campionatele Europene.

Nadia Comăneci și soțul său Burt Conner, membru în boardul IGHOF, s-au aflat pentru câteva zile și  în Las Vegas, dorind să vadă două dintre spectacolele oferite de Cirque du Soleil acolo unde activează de câțiva ani și gimnastul reșițean Narcis Mucălău. Povestea fostului campion a fost spusă de curând de expressdebanat aici. Mare a fost bucuria tuturor celor care în back-stage, după spectacol, s-au putut întâlni cu marea noastră campioană, pentru schimb de impresii și desigur imortalizarea unor momente de neuitat.

narcis si grup mare

Cât despre Narcis Mucălău, trebuie să știți că în afara spectacolelor numeroase și a bunului renume câștigat în echipa Cirque du Soleil, continuă antrenamentele cu cei mai mici iubitori ai acestui deosebit sport: gimnastica.

gimnasti mici

Reșițeanul are echipe internaționale de copii de care se ocupă cu mare drag și multă pasiune. Iar cei mici își răsplătesc antrenorul cu zâmbete!

narcis si copiii

gimnasta mmica

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/