Noi cazuri de COVID în 13 localități din Timiș! Focarul din zona Făget a fost stins!

Veste bună pentru locuitorii din zona Făget. Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că focarul a fost stins după ce, în total, au fost confirmate cu SARS-CoV-2 73 de persoane, dintre care două decese. Conform ultimelor date, în județul Timiș au fost depistate pozitiv alte 30 de persoane, în 13 localități. Jumătate locuiesc în Timișoara.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, dintre cele 30 de noi cazuri, 15 sunt din Timișoara, 3 din Lugoj, două din Sânnicolau Mare, și câte unul din localitățile: Giroc, Chișoda, Dumbrăvița, Nădrag, Izvin, Moșnița Nouă, Gătaia, Satchinez, Dudeștii Noi și Covaci, comuna Sânandrei. În spitale sunt internați 201 pacienți, dintre care 20 la ATI. În ultimele 24 de ore, laboratoarele din Timiș au procesat peste 2.000 de teste, au fost întregistrate două decese și au fost finalizate 12 anchete epidemiologice. De asemenea, au fost verificate 79 de societăți comerciale, iar polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale.

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că focarul din Făget, Colonia Mică, Temerești și Bichigi a fost stins, dar încă se monitorizează evoluția situației din zonă. Vă reamintim, că orașul Făget și cele trei sate aparținătoare au intrat în carantină în 26 iulie, iar două săptămâni mai târziu măsura a fost retrasă. Pe lista focarelor active din Timiș au rămas patru firme, Spitalul Județean din Timișoara, un centru privat de îngrijire a minorilor și IPJ Timiș.

La nivel național, au fost înregistrate puțin peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus, dar și 45 de decese. În spitale sunt internați 7.118 de români, dintre care 479 au fost transferați la ATI. „Pe teritoriul României, 9.603 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.648 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 26.956 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 10 persoane”, mai informează Grupul de Comunicare Strategică.