Noi campanii de sterilizare a câinilor și a pisicilor – programate la Anina

Primăria Anina și Asociația Standpunkt e.V. continuă lupta pentru diminuarea pe cât posibil a abandonului patrupedelor. Locuitorii orașului sunt așteptați să dea curs unor noi campanii de sterilizare, implicarea putând astfel salva animalele de la relele tratamente pe care le impune legea străzii.

Spre sfârșitul acestei luni, mai exact în perioadele 24-26 august și 28-31 august, cetățenii orașului condus de Gheorghe Românu sunt așteptați să participe activ la campaniile de sterilizare a câinilor și a pisicilor, o acțiune care va avea loc la Padoc Crivina (fosta stație de distribuție a gazelor).

„În contextul în care câinii vagabonzi și fără adăpost ajung în containerele de gunoi, urinează și defecă pe proprietăți publice sau private, supără sau sperie oamenii din jur care nu reușesc să le înțeleagă suferința, consider că astfel de campanii sunt absolut esențiale. Încercând să diminuăm acest fenomen, nu facem altceva decât să contribuim la materializarea acelui lucru pe care cu toții ni-l dorim: unui oraș curat, iar pe de altă parte îi facem și un bine animalului. Din cauza abandonului, adăposturile din întreaga țară sunt suprasolicitate. Tocmai de aceea trebuie să educăm populația să se implice în astfel de acțiuni.”, a explicat Gheorghe Românu, șeful administrației publice locale din Anina.

Sterilizarea/castrarea se va face doar pe bază de programare, cei interesați putând suna sau lăsa un mesaj la următorul număr de telefon, în intervalele orare 09.00-12.00 și 16.00-18.00: 0747 328 371.

Sursa foto principal: ziare.com.