Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită pentru a doua oară la Reşiţa!

Iubitorii de cultură vor avea parte în acest sfârşit de săptămână de o sărbătoare dublă. Muzeul Banatului Montan din Reşiţa va marca, printr-o serie de activităţi, atât Ziua Internaţională a Muzeelor, cât şi Noaptea Europeană a Muzeelor.

Evenimentul, aflat la cea de-a IX-a ediţie, este organizat pentru a doua oară la Reşiţa, vizitatorii fiind invitaţi să treacă pragul Muzeului Banatului Montan sâmbătă, 18 mai 2013, în intervalul orar 1700 – 0200 . Pe lângă expoziţia itinerantă „Migraţia înspre spaţiul Dunării. Colonizarea germanilor în secolul al XVIII-lea”, aflată deja de aproximativ două săptămâni în instituţie, copiilor şi adulţilor li s-au pregătit şi alte surprize. Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa vor pregăti, pentru cei mici, un atelier de creaţie în curtea muzeului privind tehnica Quilling. Aceştia vor putea învăţa ce este arta Quilling, fiind ajutaţi şi de profesoarele coordonatoare Ana Maria Vasilescu şi Cristina Ardeleanu. De asemenea, vor confecţiona flori prin această tehnică, flori care mai apoi vor fi împărţite vizitatorilor adulţi. Elevii Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din municipiul de pe Bârzava îi vor răsplăti pe cei mici cu face painting, activitate care va atrage probabil cât mai mulţi copii la muzeu.

Nu am dat la o parte nici tineretul. La ora 1900 va avea loc vernisajul expoziţiei de  „Aparatura cinematografică”, coordonată de Andrei Bălbărău, de la Asociaţia Cogito, având drept partener Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa. După vizionarea acesteia, începând de la ora 2200 până la ora 0200, toţi tinerii sunt invitaţi în curtea muzeului la o seară muzicală dedicată lor”, explică Melania Zancu, purtător de cuvânt la Muzeul Banatului Montan Reşiţa.

noaptea-mare

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), fiind totodată pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor.

Foto: www.peles.ro