Noaptea de veghe eminesciană! A patra ediție a tradiției inaugurate la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița se va desfășura la Lugoj

teatru vechi lugoj
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Urmând tradiția inaugurată la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, evenimentul cultural „Noapte de veghe eminesciană” a ajuns la o nouă ediție, la Lugoj.

Aceasta se va desfășura sâmbătă, 11 iunie, la Biserica „Învierea Domnului” și apoi la Teatrul Municipal. Manifestarea este organizată de Ion Teca și Nicolae Toma.

„Din dorința creației poetice bănățene de a se reuni în jurul celui care încă mai reprezintă conștiința națională vie și creatoare, Noaptea de veghe eminesciană se desfășoară, din nou, anul acesta, în orașul nostru, în data de 11 iunie 2022. Tema ediției cu numărul patru este Identitate”, declară col. Ion Teca, organizatorul care reușește din nou să adune laolaltă atât exponenții creației poetice și literare bănățene, cât și iubitorii de cultură, artă și frumos.

Ținând cont de conotațiile pe care le dau „valorile care definesc identitatea noastră, seculară”, organizatorii s-au gândit să dea un alt format acțiunii.

Prima parte va avea loc în intervalul 10.30-12.00, la Biserica Învierea Domnului din Lugoj. Organizatorii promit un moment poetic și coral de excepție, unde participanții vor avea parte și de o surpriză culturală.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Partea a doua se va desfășura în intervalul orar 17.00-19.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, unde sunt anunțate numeroase expuneri artistice și culturale, cu referire la tema „Identitate” aleasă în acest an. Vor vorbi, pe lângă exponenții consacrați ai literaturii și poeziei, tinere talente locale, din artă și cultură, de la diferite instituții de învățământ și cultură locale.

Manifestarea se va încheia cu un maraton poetic și lansări de carte, care va începe la ora 20.00 și se va încheia la miezul nopții.

Evenimentul, care cinstește valorile care definesc identitatea națională, este unul inedit și de excepție la nivel zonal. Parteneri sunt Protopopiatul Ortodox Român Lugoj, Biblioteca Municipală, Casa de Cultură a Municipiului, Editura „Castrum de Thymes” din Giroc și Societatea literar-artistică „Tibisus” din Uzin – Serbia. Din păcate, în ultimii ani, manifestările care omagiază Poetul Național sunt tot mai rare.

untitled design set 970x90 px merlin februarie
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/