Noaptea cercetătorilor la Timișoara: dezbateri, cafenea cu fizicieni și experimente online

Personalități științifice și profesori apreciați vor dezbate teme actuale în domeniul cercetării științifice într-o transmisiune live care va dura 5 ore. Se întâmplă la „Noaptea cercetătorilor”, eveniment organizat simultan în peste 350 de orașe europene și care la Timișoara va fi găzduit de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest. 

Evenimentul va fi difuzat live vineri, în 27 noiembrie, de la ora 15. După ceremonia de deschidere, personalități importante din țară precum Dumitru Prunariu, Marius Piso și Ioan Dăncuș vorbesc despre noi curiozități din spațiul cosmic și despre experimente inedite.

De la ora 17.00, profesori din mai multe domenii de cercetare de la Universitatea de Vest vor vorbi despre specia omenească, pericole chimice și modul prin care fizica ne influențează existența. Va exista și un Science Cafe cu specialiști de la Facultatea de Fizică – Dumitru Vulcanov, Daniel Vizman și Paul Grăvilă, care vor dezbate subiecte actuale din domeniul științific – premii Nobel pentru fizicienii contemporani, metale folosite în tehnologii moderne și despre descoperirile actuale ale oamenilor de știință.

leader board 728 x 90 px

Noaptea cercetătorilor se încheie cu mai multe concursuri cu premii, fotografie cu tematică științifică și cu filmulețe hazlii cu experimente de pe Youtube.

Programul complet al evenimentului ,,Noaptea cercetătorilor – ediția 2020