Nimic nu se pierde, totul se transformă! Caransebeșul crede în reciclare!

Un proiect important pentru municipalitate, a cărei investiție se ridică la 100.000 de lei, s-a finalizat la Caransebeș. Deși primii pași s-au făcut încă de acum câțiva ani, când Primăria, prin Serviciul de Salubritate, a reușit o finanțare a unui proiect european de 800.000 de euro, din nou se pune accentul pe reciclarea gunoaielor.

Prima realizare a noului director de la Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, s-a concretizat prin achiziționarea unei camionete de ridicat deșeurile.

„Încercăm să venim în sprijinul populației și să reciclăm cât mai mult. Avem un  autocompactor, iar datorită acestei achiziții, caransebeșenii vor putea fi mai atenți, spre binele lor, la modalitatea de depozitare a deșeurilor. Mașina va avea un program zilnic de ridicare a deșeurilor ce se pot recicla și este binevenită, având în vedere dificultăţile şi costurile pe care le implică acest sector”, a specificat Ovidiu Chimigeriu.

Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunităţii, are puterea şi obligaţia de a influenţa procesul de ecologizare a propriului oraş sau a zonei unde îşi petrece vacanţa, spune Chimigeriu. Soluţia este la îndemâna noastră şi constă în depozitarea selectivă a deşeurilor. Mai precis, trebuie să depozităm deşeurile în locurile special amenajate şi, pe cât posibil, pe categorii. Principalul avantaj al reciclării este dat de reducerea consumului resurselor naturale (petrol, apă, energie), precum şi al nivelului emisiilor nocive în aer.selectia gunoaielor

Reciclarea presupune separarea şi colectarea materialelor în vederea transformării lor în produse utile noi. O mare parte din aluminiul, sticla, hârtia sau oţelul folosite astăzi în întreaga lume sunt deja provenite din reciclare. Sticla şi oţelul pot fi reciclate nu doar o dată, ci de nenumărate ori. Reciclarea aluminiului şi oţelului utilizat la cutiile de băuturi, a hârtiei şi cartoanelor, a sticlei, precum şi a anumitor mase plastice constituie, peste tot în ţările occidentale o industrie înfloritoare. De asemenea, reciclarea permite comunităţilor să reducă costurile de depozitare a deşeurilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/