Liderul comunității evreiești din Caransebeș cedează locul în favoarea studenției

1000x100

Comunitatea evreiască din Caransebeș are un nou lider. Tânărul Ery Daniel Pervulescu cedează locul doctorului Florin Damian Schwartz, căruia îi revine onorabila îndatorire de a reprezenta această comunitate.

Ery Daniel Pervulescu (foto) se pregătește pentru facultate și nu dorește să neglijeze activitatea dedicată comunității evreiești din Caransebeș:

„În ultimii doi ani am avut privilegiul și onoarea de a reprezenta comunitatea evreiască din municipiul Caransebeș, o comunitate cu un trecut măreț, ce și-a pus de-a lungul secolelor amprenta asupra vieții economice, sociale și culturale a municipiului nostru, dar care, din păcate, acum mai numără doar câteva zeci de suflete. Pentru mine, a fost și este o mare onoare faptul că am putut, împreună cu domnul Ivan Bloch, să «readucem la viață» această comunitate și să devină, pe lângă activitatea religioasă, un promotor al culturii în municipiul Caransebeș. Sunt extrem de măgulit că eu, un simplu tânăr, am avut onoarea de a duce mai departe, în Caransebeș, milenara moștenire culturală și religioasă a acestui popor, atât de încercat de-a lungul veacurilor și totodată mă simt extrem de copleșit de faptul că am reprezentant o comunitate ce a avut ca lideri importanți rabini, doctori, învățați, profesori, ce au avut un rol important în viața acestui oraș”, spune tânărul Ery Daniel.

Acesta renunță, cel puțin pentru o perioadă de timp, la sarcinile ce-i reveneau în cadrul comunității evreiești și a hotărât să se retragă. Membrii comunității evreiești din Caransebeș și-au ales noul reprezentant.

Printre realizările din acești doi ani, care au fost înfăptuite de o frumoasă echipă dezvoltată în cadrul acestei comunități, avându-l ca lider pe tânărul elev se numără reabilitarea fațadei sinagogii din Caransebeș, igienizarea și curățarea cimitirului evreiesc din Caransebeș, lucrări interioare de reparații desfășurate la Sinagoga din Caransebeș, organizarea constantă de activități culturale (concerte de muzică clasică).

„Vreau să vă asigur că domnul dr. Damian Schwartz va continua pe această linie, iar comunitatea din Caransebeș va rămâne un promotor al culturii în frumosul nostru municipiu”, a mai adăugat Ery Daniel, un tânăr remarcabil care poate fi un bun exemplu pentru alți caransebeșeni.