Hidroconstrucția lucrează mai bine la temperaturi scăzute

Hidroconstrucția s-a mobilizat mai bine în ultimele luni și s-a concentrat pe lucrări scurte, pe străzi, pentru a finaliza și faza a II-a a proiectului ISPA. Oficialii Aquacaraș spun că, deși proiectul trebuie terminat până în 17 februarie 2017, se va mai aplica un ultim termen de prelungire până în vara anului viitor.

„La Caransebeș nu am avut probleme ca în alte orașe, cu autoritățile locale, așa cum am pățit la Bocșa, spre exemplu. Noi nu am primit salariile un an de zile pentru că nu ne-am mobilizat când a trebuit, dar sper ca la Caransebeș în 31 august să fie încheiat tot, cu predarea rețelelor”, a precizat Dan Petrescu, directorul executiv al Aquacaraș.

Municipalitatea continuă să se țină de capul firmei de construcții pentru continuarea lucrărilor de asfaltare pe străzile pe care s-au încheiat săpăturile, pentru a aduce strada la forma inițială, conform contractului. Dacă vremea va permite, în următoarele două săptămâni ar trebui să se poată asfalta tot ceea ce este spart în prezent. „Nu de alta, dar șoferii își rup mașinile, iar Primăria, autobuzele, pentru că se sparg pernele de aer din cauza gropilor”, a menționat viceprimarul Marius Isac.

Printre lucrările finalizate în aceste zile se numără cele de pe strada Târgului, strada Punții și se continuă cu strada Mihai Viteazu.

„Ar mai fi de excavat cam 6 kilometri, lucrăm mai bine pe vreme rece, nu se surpă malurile și putem băga țevile mai repede”, au menționat reprezentanții Hidroconstrucția.