Nimic nou la Universitarele de handbal: aceeași câștigătoare, într-o sală goală

De Campionatul Național Universitar de handbal sunt interesate echipele participante și… atât. Competițiile studențești nu au priză la publicul larg, nici măcar într-un oraș ca Reșița, nelipsit de ani buni de pe harta handbalului românesc.

Ediția din acest an a Universitarelor de handbal feminin nu a adus nicio surpriză, studentele din Pitești fiind din nou favoritele întrecerii. Acestea și-au apărat cu succes titlul cucerit anul trecut, tot în Polivalenta reșițeană, și au mai adăugat o reușită în palmaresul Universității din Pitești. Cinci echipe au participat la ediția 2016 a Campionatului Național Universitar de handbal feminin, acestea jucând în sistem fiecare cu fiecare. Gazdele de la Universitatea „Eftimie Murgu” au fost conduse în competiție de lector univ. dr. Mihai Rohozneanu, dar lângă echipă s-a aflat și prof. Cristian Busuioc, antrenorul divizionarei A Universitatea Reșița, care are în componență câteva dintre studentele de la UEM. Echipa universității reșițene s-a clasat pe locul al IV-lea, având o singură victorie, contra Universității de Vest Timișoara. Ultimul meci al întrecerii s-a constituit într-o adevărată finală, studentele din Bacău și Pitești fiind neînvinse până atunci. S-a impus Universitatea Pitești, care și-a mai adjudecat un titlu de campioană universitară.

Rezultate tehnice:
Universitatea Pitești – Universitatea „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu 24-16
Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița – Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău 13-22
Universitatea de Vest Timișoara – Universitatea Pitești 12-20
Universitatea „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu – Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița 21-16
Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău – Universitatea „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu 26-20
Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița – Universitatea de Vest Timișoara 16-15
Universitatea de Vest Timișoara – Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău 17-21
Universitatea Pitești – Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița 20-17
Universitatea de Vest Timișoara – Universitatea „Constantin Brâncuși” Tg. Jiu 22-23
Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău – Universitatea Pitești 22-27

Au fost acordate și câteva distincții individuale, două ajungând la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău: Loredana Vartic (golgheter) și Elisabeta Pastor (cel mai bun portar). Cea mai tehnică jucătoare a fost desemnată Lorena Ostase, de la Universitatea Pitești.

Lotul pe care a mizat lector univ. dr. Mihai Rohozneanu, de la UEM Reșița: Alexandra Popescu, Andra Ioța, Delia Roman, Alina Cristea, Gianina Iung, Kinga Fazekas, Mădălina Dragoș, Gianina Chiș-Toia, Lăcrimioara Căruceriu, Alexandra Aichimoaei, Andrada Stamin, Iasmina Roșian.

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Federația Sportului Școlar și Universitar, Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, în colaborare cu Asociația Județeană de Handbal Caraș-Severin și CS Universitatea Reșița. Partidele au fost arbitrate de Daniel Lupu, Alexandru Ciati, Dorinel Gurbină și Emilian Stanciu.

Foto: Miruna Mihancea