Grigore Bardac, unul dintre primarii cărășeni din noul val, a întocmit aproape degeaba o listă de proiecte, o strategie pentru dezvoltarea comunei Mehadia. Sunt mult prea multe de reparat ca să poată construi ceva în acest mandat!
E tânăr, e pregătit, poate și vrea. Vrea să facă multe pentru comuna pe care o conduce după alegerile din septembrie, anul trecut. Numai că, deocamdată, la Mehadia nu se poate vorbi despre nu știu ce proiecte de mare anvergură. Grigore Bardac trebuie să repare și să facă lucruri esențiale, obligatorii pentru ceea ce înseamnă civilizația zilelor noastre. Lucruri care ar fi trebuit puse la punct cu mult timp înainte. „Comuna Mehadia este dacă nu mă înșel pe locul 3 la nivel de județ după numărul de locuitori. Am candidat pentru că nu am vrut să fiu nepăsător văzând cum trenul dezvoltării trece pe lângă noi. Am luat atitudine împreună cu echipa mea și ne-am propus să schimbăm în bine comuna noastră. În ultimii 22 ani nu am văzut nicio schimbare adusă de administrația locală. Din păcate, nu avem cu ce să ne lăudam. Mare parte din tinerii educați ai comunei Mehadia este plecată în străinătate sau în Timișoara. Forța de muncă aproape a migrat de aici. De ce?! La Mehadia nu avem infrastructură, nu avem investitori, nu generăm locuri de muncă și ne lamentăm așa. De aceea am candidat și cu ajutorul oamenilor am reușit să îndepărtam fosta conducere, să îndepărtăm răul.”, a comentat primarul Bardac.
Fondurile europene sunt principala sa țintă, pentru că doar o infuzie mare de bani în comună poate ajuta la recuperarea timpului pierdut. Bardac se uită cu invidie la comunele vecine care au cunoscut o dezvoltare frumoasă, în timp ce Mehadiei îi lipsesc atât de multe. „La noi nu s-a văzut nimic. A fost dezinteres și nepricepere până acum. Noi suntem o comună bine amplasată, la drumul european, aproape de Băile Herculane, dar am mers cu frâna de mână trasă, ne-am mulțumit așa, cu fără prea multă dezvoltare. Degeaba am încerca noi acum să facem, spre exemplu, panouri fotovoltaice dacă nu avem infrastructură, nu avem apă, canalizare. În niciunul din cele patru sate aparținătoare nu avem apă potabilă la robinet și canalizare funcțională cu stație de epurare. Prima dată trebuie să rezolvăm cu infrastructura asta, să recuperăm timpul pierdut!”, a adăugat edilul-șef.
În ianuarie 2022, s-a lansat la nivel național numărul unic de urgență 119. La acesta pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele acestora...
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281