“Octavian Ţunea, cel mai penibil prefect!”

Primarul din Băile Herculane nu-i rămâne dator prefectului de Caraş-Severin, care a lansat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, mai multe acuzaţii la adresa sa. Vasilescu se arată mirat de atacul lui Ţunea, atâta vreme cât, până astăzi, nu a avut nimic de reproşat.

 

Vasilescu, însărcinat de Emil Boc cu reconstrucţia PDL Caraş-Severin, se arată mâhnit de ieşirea prefectului Ţunea şi este convins că acesta este folosit politic. “Cred că prefectul ar trebui să fie cam neutru şi să lase jocurile politice deoparte, pentru alţii, deocamdată reprezintă Guvernul României şi trebuie să-şi asume responsabilitatea administrativă în Caraş-Severin. Asta e o dovadă că statul poliţienesc funcţionează şi se aplică în Caraş-Severin. El reacţionează la comandă”, a declarat Nicuşor Vasilescu.

Legat de problemele semnalate de Ţunea, cu privire la anumite hotărâri de Consiliu Local, privind trecerea unor terenuri din proprietatea statului în administrarea oraşului, Vasilescu spune că tocmai prefectul ar trebui să se considere vinovat. “Referitor la terenul de la Ferdinand, prin raportul Curţii de Conturi ni se cere să lămurim situaţia, care este o situaţie veche. Restul de hotărâri sunt legate de fosta secretară a primăriei, care nu  avut o activitate corectă. Am emis dispoziţia de mutare a acesteia, pe acelaşi rang, la evidenţa populaţiei, dar prefectul nu a fost de acord. Prefectul nu a ascultat niciodată şi nu a fost interesat de problemele de la Herculane. Va rămâne identificat în istoria prefecturii ca fiind cel mai penibil prefect”, a replicat Vasilescu.

Primarul din Herculane a catalogat drept caraghioase şi afirmaţiile prefectului potrivit cărora Vasilescu ar sta mai mult la Bucureşti şi la pescuit decât la primărie. “Dacă unii i-au numărat ouăle lui Adrian Năstase, prefectul văd că s-a apucat să-mi numere mie peştii. Ceea ce a făcut astăzi este un circ mediatic. Pentru un reprezentant al Guvernului în teritoriu este o mare problemă dacă are un astfel de comportament. Sunt convins că reprezentanţii Guvernului vor analiza foarte bine ceea ce a spus astăzi”, a mai afirmat Vasilescu.

“El era obligat de lege să-mi facă sesizări dacă a constatat că sunt ilegalităţi la Băile Herculane. Am convingerea că va rămâne cel mai penibil prefect care a fost vreodată în Caraş-Severin”, Nicuşor Vasilescu, primar Băile Herculane