Nicolae Robu va merge la București pentru a discuta despre sala polivalentă. Ce spune despre proiectul retras pentru terenul de la stadion?

untitled design set 970x90 px

Primarul Robu a comentat invitația lansată de ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de a veni alături de Călin Dobra la București, pentru a tranșa problema sălii polivalente. Concret, PSD și PNL ar trebui să nu își mai pună consilierii să boicoteze la vot eliberea unui teren pentru CNI. Cât despre retragerea din ședința de plen a proiectului prin care Primăria oferea bucata sa de sub stadion tot CNI, Robu spune că a vrut să fie sigur că nu sunt probleme și că oricum nu se începe acum construcția.

Practic, problema că e Primăria și PNL vor ca sala polivalentă să se facă lângă stadion, iar autoritățile județene și PSD doresc sala în comuna Giroc. Când a fost vorba de hotărârile de consilii prin care terenurile să fie eliberate de sarcini pentru a fi puse la dispoziția Companiei Naționale de Investiții, firește, la Consiliul Local Timișoara, PSD nu a votat, iar la Consiliul Județean Timiș, liberalii nu au votat. Fiind vorba de proiecte de patrimoniu, nu au putut trece fără două treimi din opțiunile de vot ale consilierilor.

Primarul spune că va da curs invitației ministrului Suciu. „Domnul ministru m-a invitat să mergem la București și cu domnul președinte Dobra. Eu nu vreau dispute pentru obiectivele de interes maxim pentru Timișoara, ci vreau colaborare, astfel încât să facem cât mai multe lucruri pentru oraș”, a precizat Nicolae Robu.

Robu spune că pesediștii l-au indus pe ministru în eroare

Când a vizitat Stadionul „Dan Păltinișanu” miercuri, ministrul Dezvoltării a precizat că știe că terenurile de antrenament din complexul „Adrian Stoicov” nu sunt trecute în acte ca ale Primăriei, deși autoritățile locale au avut și contracte de renovare pentru terenurile de iarbă. Robu a spus că e convins că ministrul a fost indus în eroare. „Nu îi reproșez domnului vice prim-ministru că a făcut această afirmație pentru că am certitudinea că a fost dezinformat. Nu vreau să creăm o temă de conflict. Eu am prezentat documentele, toate sunt predate la CNI”, a spus Robu, întrebat de acest subiect.

Pentru ca CNI să ridice un nou stadion după ce CJT îl va dărâma pe actualul, are nevoie de un teren predat liber de sarcini. O parte din terenul de sub stadion, mai precis, din zona Peluzei Sud, este al Primăriei, iar restul este al CJT. Acest lucru urma să se rezolve printr-o hotărâre de Consiliu Local, dar Robu a retras proiectul la ședința de plen de marți. Edilul spune că nu e vorba de rea-intenție. „Proiectul a venit în ultimul moment și au fost voci care au semnalat că geometria acelui teren este ciudată și că ar trebui verificat din nou. Cineva mi-a spus că e în regulă și am spus că nu ne putem juca cu așa ceva. Oricum nu se demola mâine stadionul, nu încurcăm nu nimic”, a precizat primarul.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/