Nicolae Robu s-a răzgândit! Mănușile nu mai sunt obligatorii!

Încă o modificare în hotărârea CLSU Timișoara. După ce timișorenii au reclamat că nu pot găsi mănuși, purtarea mănușilor nu mai este obligatorie. Cetățenii trebuie să poarte măști de protecție, care pot fi confecționate manual.

Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Timișoara suferă o nouă modificare. După decizia ad-hoc de a include trei zile de grație până la aplicarea amenzilor, primarul Nicolae Robu a propus ca purtarea mănușilor să nu mai fie obligatorie din cauza stocurilor limitate. Edilul spune că mănușile pot fi utile doar dacă sunt utilizate corect, altfel, reprezintă o vulnerabilitate

„Având în vedere semnalele primite, pe de o parte, de la cetățeni, pe de altă parte de la comercianți, cu privire la procurabilitatea mănușilor, în contextul în care medicii ne spun despre ele că da, sunt utile ca măsura de protecție contra virusului SARS-CoV-2, dar sunt utile numai dacă sunt folosite corect, însă foarte multă lume nu știe să le folosească corect, ceea ce înseamnă că purtarea lor prezintă și anumite vulnerabilități, la solicitarea mea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara a decis astăzi eliminarea obligativității purtării mănușilor”, a transmis Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

În postarea sa, primarul îndrumă cetățenii să achiziționeze măști și sugerează o listă de comercianți de la care se pot face comenzi. Până la modificări ulterioare, purtarea măștii rămâne obligatorie.