Nicolae Robu s-a răzgândit în privința terenului sintetic de fotbal transformat în parcare de Poliția Locală

Vești bune pentru copiii care joacă fotbal la grupele de juniori ale Clubului Electrica. După ce recent au rămas fără un teren sintetic pe care să se poată antrena, deoarece Poliția Locală Timișoara și-a făcut acolo o parcare, micuții fotbaliști ar putea fi „repuși în drepturi”, după ce primarul Nicolae Robu și-a dat seama că lucrurile nu sunt tocmai în regulă.

Concret, Poliția Locală a profitat de faptul că terenul sintetic de la Baza Electrica, administrată de Societatea de Transport Public Timișoara, nu e intabulat ca teren de sport. Mai clar, terenul a fost montat ilegal, iar Poliția Locală, care are sediul chiar lângă, a profitat de acest lucru și l-a transformat într-o parcare, din motive ce țin de lipsa locurilor pentru autoturisme din zona Gării de Est și a Străzii Renașterea. Totul spre revolta juniorilor, antrenorilor și a părinților, care au rămas fără un teren de antrenamente și au fost nevoiți să se înghesuie pe cele existente.

În acest sens, Asociația Club Sportiv Electrica a făcut o plângere față de hotărârea de Consiliu Local prin care terenul își schimba destinația. Primarul Nicolae Robu a propus scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local a adresei către plângerea formulată. Edilul a precizat că și-a dat seama din fotografiile apărute în presă că nu e tocmai în regulă ce se petrece. „Dacă legea ne interzice schimbarea destinației unui obiectiv, chiar privat fiind, provenind dintr-o fostă proprietate a statului român, atunci e evident că s-a greșit cu acea schimbare. Trebuie verificat”, a precizat Robu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Teren sintetic, transformat în parcare pentru Poliția Locală! Nicolae Robu: „Nu este aceasta cea mai importantă problemă a orașului”

Cristian Brâncovan și teoria conspirației

Activistul civic Cristian Brâncovan a luat cuvântul în ședința de plen și a precizat că și terenul fostului stadion UMT și sala de sport a UMT, de lângă actuala fabrică de cauciucuri Continental, au ajuns să fie pierdute ca baze sportive tot în urma unor hotărâri de Consiliu Local. „Am observat că și stadionul UMT și sala de sport a UMT, care este acum magazin Profi, au fost scoase prin proceduri similare, prin hotărâri de Consiliu Local sau modificări ale planurilor urbanistice zonale. Nu e normal!”, a precizat Brâncovan, menționând că fostul director al RATT, actuala STPT, nu a trecut terenul sintetic de fotbal în cartea funciară ca teren de sport.

Robu, supărat pe directorii de școli

În contextul discuției despre terenurile de sport, Robu a pomenit și faptul că nu toate terenurile de sport ale școlilor sunt publice, pentru că directorii unităților de învățământ fac exces de zel. „Din păcate, nu am putut realiza cele 20 de terenuri pe care le doream pentru că de fiecare dată apărea ceva legat de o sesizare, o retrocedare sau că cine știe ce se întâmpla cu PUZ-ul. Am cerut directorilor de școli ca după orele de program să permită accesul tinerilor din zonă la bazele sportive ale școlilor. Din păcate, sunt puțini care se conformează. Ni se plâng tinerii din zone că directorii nu îi lasă. Paza privată este a municipalității. Este un abuz al acelor directori, dar nu avem pârghiile, din păcate”, a precizat Robu.

banner 970 x 250