Nicolae Robu îşi exprimă public susținerea pentru 5 liberali la alegerile europarlamentare! Printre nominalizați, și doi primari de reședințe de județ!

explo 1000x200

Nicolae Robu și-a exprimat public părerea despre strategia pe care PNL ar trebui să o aibă pentru alegerile europarlamentare. Primarul Timișoarei și-a reiterat convingerea că PNL nu are un membru „locomotivă”, dar spune că pe liste ar trebui să fie neapărat 5 nume! Primul nominalizat de Robu este Cristian Buşoi, învinsul lui Ludovic Orban la ultimele alegeri pentru preşedinţia partidului!

Robu spune că partidul trebuie să aleagă oameni competenți, deoarece niciun actual liberal nu are scor în sondaje peste cel al partidului. „Pe liste trebuie să se găsească oameni cu prestație foarte bună în alegerile europarlamentare. Colegul Cristian Bușoi a avut o asemenea prestație. Îl susțin să se regăsească pe liste, nu oricine are vocația și competența de a fi europarlamentar. Trebuie să ținem seama că noi nu avem locomotivă și nu avem de unde să o găsim în afara partidului. Orice sondaj arată că nimeni la ora actuală nu are un scor personal peste scorul partidului”, a spus Nicolae Robu.

De asemenea, Robu spune că trebuie aleși oameni cu reputație bună și a admis că Dacian Cioloș este pentru o viitoare posibilă alianță USR-Plus o locomotivă electorală. „Trebuie să recunoaștem că domnul Dacian Cioloș este locomotivă pentru alianța de partide pentru care va candida. Nu trebuie să cădem în ridicol nerecunoscând niște realități evidente. Dar în cazul PNL, ce trebuie să facem este să punem pe liste oameni asupra cărora să nu fie obiecții de o natură sau alta. Nici măcar din categoria pretexte. Să nu ridicăm mingea la fileu unora care nu au chef să muncească să aducă voturi PNL-ului”, a explicat președintele filialei PNL Timiș.

Robu și-a enumerat favoriții. „Pe listă trebuie să fie Cristian Bușoi, Daniel Buda de la Cluj, oameni cu o prestație foarte bună, oameni care au confirmat, care au adus servicii partidului. Primari precum Gheorghe Falcă (Arad) sau Mircea Hava (Alba Iulia). Mă aventurez, iată, sunt singurul liberal care dă nume. Pe liste ar trebui să fie și Alina Gorghiu, care o activitate politică continuă, de când este foarte tânără. Este și senator de Timiș în Parlamentul României. Dacă am susținut-o, înseamnă că are caltități”, a mai spus Robu.

banner 970 x 250