Nicolae Robu a ignorat întâlnirea cu ministrul Mediului! Primarul se bazează pe „informatorul” său de la centru

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
explo 1000x200

Nicolae Robu a fost absent la întâlnirea cu ministrul Mediului! Primarul spune că aerul din Timișoara nu depășește parametrii într-un mod alarmant. Fostul său consilier, Cătălin Iapă, a fost însărcinat să-i transmită informațiile din discuțiile cu ministrul și a primit o misiune din partea lui Robu: urmărirea proiectelor de interes pentru oraș. Cum vor merge informările după căderea Guvernului Orban?

Ministrul Mediului a purtat discuții cu primarii orașelor care trebuie să realizeze planuri de calitate a aerului. Printre orașele nominalizate de minister se afla și Timișoara, cu toate că Nicolae Robu nu consideră problema calității aerului atât de gravă. „Noi nu suntem așa cum s-a făcut mediatizarea în categoria cu grave probleme. Noi avem depășiri din când în când la parametrii care sunt monitorizați oficial”, a spus Nicolae Robu. Liberalul l-a rugat pe secretarul de stat, Cătălin Iapă, să informeze Primăria Timișoara în legătură cu discuțiile purtate la Ministerul Mediului. „Nu este reprezentantul Primăriei, desigur, dar ne aduce informațiile de rigoare. Noi procedăm așa cum știm noi că trebuie să facem pentru a fi eficienți”, a declarat Nicolae Robu.

Nicolae Robu i-a dat o misiune clară fostului său consilier. Cătălin Iapă trebuie să monitorizeze stadiile proiectelor finanțate de CNI, adică stadionul și sala polivalentă. Robu a explicat de ce secretarul de stat nu poate acționa direct pentru a promova proiectele de interes pentru Timișoara, dar poate ajuta orașul prin informarea edilului cu privire la stadiul proiectelor. „Este secretar de stat responsabil de relația cu Parlamentul și participă alături de noua echipă din Ministerul Dezvoltării la așezarea lucrurilor pentru a fi cât mai bine gestionate fondurile europene. El mă informează cum stau lucrurile cu toate proiectele și programele de interes pentru noi. Își va exercita prerogativele respectând legea și nicidecum procedând discreționar. Ar fi vai de țara asta dacă cineva ajuns într-o funcție ar putea să procedeze discreționar! La CNI are o misiune foarte clar definită de mine: să urmărească proiectul cu sala polivalentă și proiectul cu stadionul. Așteptăm să ne vină studiul geo cât de curând. Săpăturile au fost terminate. Prelevarea de probe s-a încheiat. S-a săpat la 50 m adâncime având în vedere construcția pe care urmează să o facem. Probele sunt în laborator. De îndată ce vom primi studiul geo vom transmite la Compania Națională de Investiții care este pregătită să dea drumul licitației pentru studiul de fezabilitate”, a explicat primarul.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100
expres banat 1000x100 (2)
tmc 640
banner maxagro
celtic transilvania 1000x100px

Rămâne de văzut ce informări va mai primi primarul Robu de la centru odată cu votul de astăzi prin care Guvernul Orban a fost demis…

banner maxagro
tmc 640
banner maxagro
expres banat 1000x100 (2)
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01