Nicolae Drăgan: „Vor scădea drastic salariile!”

Blocul Național Sindical a ținut o conferință de presă joi dimineața în toate județele țării în încercarea de a atrage atenția asupra problemelor care ar fi generate de introducerea sistemului de taxare pe muncă doar pentru angajat.

BNS a contactat un expert și a făcut și mai multe expertize și simulări, iar Drăgan spune că, dacă se va implementa acest sistem, ca toate taxele să fie plătite doar de către angajat, salariile vor fi reduse drastic. „Pe simulările noastre apare că un angajat care ia acum 2.000 de lei lunar salariu, după intrarea în vigoare a noilor prevederi ar mai lua abia 1.600 de lei!”, spune Nicolae Drăgan, liderul BNS Caraș-Severin.
Drăgan mai spune că noul sistem ar bloca practic fondul de șomaj, fondul pentru accidente de muncă și boli profesionale, concediul medical și indemnizațiile pentru creșterea copilului, unde banii se vor colecta mult mai greu.

„Suntem singurul stat de pe glob care am aplica un asemenea sistem!”, a ținut să sublinieze Nicolae Drăgan.

1000x100 casa brutarului

Liderul sindical s-a plâns și de faptul că mișcarea sindicală este redusă la tăcere în România și spune că are mare nevoie de sprijinul presei pentru că interesele angajaților trebuie să primeze și oamenii trebuie să-și apere corect drepturile.

Drăgan mai spune că, dacă toate sindicatele se vor înțelege pe această temă, iar Guvernul nu va renunța la această intenție, vor urma pichetări, un protest mare în fața Guvernului și s-ar putea ajunge chiar și la grevă generală!