Nicolae Drăgan: „Acum salariile sunt normale. Vrem calitate în actul medical!”

Noul președinte director-general al Casei Județene de Sănătate Caraș-Severin (CJAS) spune că președintele Casei Naționale insistă asupra faptului că se dorește calitate în actul medical.

„Acum salariile sunt normale, au fost crescute, însă președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a insistat că se vrea și calitate în sistemul medical, pentru că sunt create premisele unei asemenea abordări”, spune Nicolae Drăgan.

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate a ținut luni, la sediul instituției, o conferință de presă la care au fost prezenți Nicolae Drăgan, președintele director-general al CJAS Caraș-Severin, Mirela Zeman, director relații contractuale al CJAS Caraș-Severin și doctorul Laurențiu Mărțuică, medicul-șef al instituției. Cu toții au insistat că, în perioada următoare, după ce se vor încheia întrevederile cu spitalele va fi programată o întâlnire cu Colegiul Medicilor Caraș-Severin.

„Vrem să aflăm cu ce probleme se confruntă, dar să le comunicăm și care sunt pretențiile noastre, căci este foarte important să se înțeleagă de către medici că instituția noastră va urmări îndeaproape să existe calitate în actul medical”, a mai spus Drăgan, susținut și de dr. Laurențiu Mărțuică. Doctorul a atras atenția că, dacă medicii nu respectă protocoalele de prescriere, CJAS va recurge la sancțiuni pecuniare, pentru că drepturile pacienților trebuie respectate.

CITEȘTE ȘI: S-a schimbat conducerea, se schimbă abordarea! Șefii din CJAS se deplasează marți la Oravița!