Nicolae Ciucă l-a vrut pe Dominic Fritz în PNL. Fritz: Au existat mai multe încercări

nicolae ciuca, presedintele pnl

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat, la Timișoara, că a avut o întâlnire cu Dominic Fritz în care ar fi discutat o potențială înscriere a primarului USR în PNL.  

Nicolae Ciucă spune că întâlnirea a avut loc anul trecut, „sunt niște luni bune, sincer să fiu nu mai țin minte. Nu era chiar vară. După august”. Ciucă a fost întrebat dacă este adevărat că în urmă cu ceva timp a avut cel puțin o întâlnire cu Dominic Fritz pe care l-a asigurat de tot sprijinul în cazul în care intră în PNL. Fostul premier a confirmat: „Oricine voia să intre în PNL și să se alăture valorilor PNL e binevenit. Cine nu a venit și decât ne-a încercat, e prea puțin.”, a răspuns președintele PNL.

Întrebat dacă l-ar fi susținut drept candidat PNL la Primăria Timișoara, Ciucă a declarat: „La vremea respectivă a fost vorba de o discuție. (…) Trebuia să facem evaluări, să vedem ce a făcut, cum a făcut și după aceea discutam. Dar dacă nu s-a împlinit. Să știți că m-am văzut cu toată lumea. N-am nicio problemă să mă văd cu oricine, suntem oameni, putem să discutăm cu oricine și despre orice.

nicolae ciuca si liderii pnl in conferinta de presa la timisoara

Nicolae Ciucă și liderii PNL, la finalul conferinței de presă de la Timișoara

Ulterior declarațiilor făcute la sediul PNL Timiș, Nicolae Ciucă a transmis presei, printr-un reprezentant al filialei, că întâlnirea pe care a avut-o cu Dominic Fritz ar fi fost intermediată de Alin Nica, fostul președinte PNL Timiș, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția CJT.

La PNL, Biroul Politic Local Timișoara și Biroul Politic Județean Timiș au votat în 1 noiembrie 2023 ca Nicolae Robu să fie candidatul PNL la Primăria Timișoara. Robu candidează în 9 iunie și cu susținerea PSD.

În 22 martie, Nicolae Ciucă a declarat la Timișoara că stabilise însă „de la sfârșitul verii trecute” ca Nicolae Robu să fie candidatul PNL la Primăria Timișoara.

Fritz: A fost o discuție între patru ochi

Dominic Fritz a confirmat pentru expressdebanat.ro întâlnirea cu Nicolae Ciucă. „A fost anul trecut, când a fost în Timișoara la o vizită”, a declarat primarul Timișoarei.

„Da, a existat o întâlnire între patru ochi de aceea mie cumva mi se pare de bun simț să nu dezvălui prea multe. Dar într-adevăr au existat mai multe încercări, nu doar din partea lui, să mă convingă să candidez din partea PNL. Pentru mine, proiectul politic USR și Alianța Dreapta Unită este unul convingător și de aceea, pentru mine, această ipoteză (n.r, trecerea la PNL) nu a fost niciodată luată în considerare”, a declarat Dominic Fritz pentru expressdebanat.ro.

Întrebat dacă această întâlnire i-a fost facilitată de Alin Nica, Fritz a negat: „Nu e adevărat că Alin Nica mi-a facilitat această întâlnire.”

Nica: Acum am aflat și eu

Informațiile sunt negate și de președintele CJT Alin Nica, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția CJ Timiș.

1000x100 (2)

„Nu i-am facilitat nimic domnului Ciucă. Domnul Ciucă, dacă s-a întâlnit, s-a întâlnit pornind de la propriile convingeri bănuiesc. Acum am aflat și eu că el s-a întâlnit cu Dominic Fritz. Nu i-am facilitat nicio întâlnire. Cei doi trebuie să vă lămurească cum stau lucrurile”, a declarat pentru expressdebanat.ro Alin Nica.

Nicolae Ciucă este marți într-o vizită electorală în județul Timiș. În cursul zilei a vizitat fabrica B Braun din Sânandrei și compania Nokia din Timișoara. Se va mai întâlni cu mitropolitul Banatului și va participa la o dezbatere cu personalități culturale, ONG-uri și antreprenori. Președintele PNL va mai ajunge la Moșnița Nouă și Ciacova, apoi va pleca spre Băile Herculane.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/