Nicolae Ciucă: „Banatul de Munte nu are cum să devină deșertul roșu!”

ciuca la herculane
untitled design set 970x90 px

Este mesajul mobilizator pe care l-a transmis aseară liderul PNL liberalilor din Caraș-Severin, cu ocazia ședinței de partid ce a avut loc la Herculane.

În partea a doua a zilei de marți, președintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a aflat pentru câteva ore în Caraș-Severin. După o scurtă oprire la Caransebeș, șeful liberalilor s-a îndreptat spre Băile Herculane, unde a participat, la orele serii, la ședința comitetului județean director a PNL, unde au fost prezentați candidații pentru alegerile locale din 9 iunie.

Ciuca a venit în stațiunea de pe Valea Cernei alături de Lucian Bode, secretarul general al PNL, fost ministru de Interne, și Virgil Popescu, fost ministru al Energiei.

Pe perioada vizitei sale prin județ, Nicolae Ciucă a fost însoțit de conducerea liberală cărășeană, în frunte cu președintele Marcel Vela, cu Romeo Dunca, candidatul pentru șefia Consiliului Județean, secretarul de stat Daniel Surdu, candidat pentru Parlamentul European, Ioan Popa, candidat pentru Primăria Reșița, deputatul Dumitru Rujan, candidat pentru Primăria Caransebeș, dar și de alți liberali importanți din partid.

Înainte de începerea ședinței, Nicolae Ciucă și echipa sa, alături de primarul liberal Cristian Miclău, au luat pulsul stațiunii de pe Cerna, într-o scurtă plimbare prin zona istorică a orașului.

echipa pnl herculane

Tonul mobilizării pentru câștigarea alegerilor din 9 iunie a fost dat de către secretarul general al PNL, Lucian Bode:

Am trecut de etapa în care PNL a demonstrat că este, de departe, cel mai bine organizat partid pentru aceste alegeri. Avem 2.885 de UAT-uri, unde avem listă completă, avem 2.665 de candidați la funcția de primar, cu 113 mai mult decât PSD, avem 1.072 primari candidați pentru un nou mandat, peste 37% din primarii din România candidează pe listele PNL. Spun toate acestea, pentru că, împreună, cu o bună organizare, o bună mobilizare, o disciplină în ceea ce privește acțiunile de campanie și, mai ales de ziua votului, putem ajunge unde ne-am propus: câștigarea alegerilor locale din 9 iunie. Nimeni nu și-ar fi imaginat în urmă cu câteva luni, când ni se cânta prohodul, că PNL poate evolua în așa fel încât, iată, astăzi, să vorbim despre posibilitatea de a câștiga alegerile locale. Sondajul pe care nu noi l-am comandat, publicat astăzi la nivel național, realizat în intervalul 20 – 25 mai, arată că PNL se află la 27,6%. La 1,4% în spatele PSD. Ce înseamnă asta? Înseamnă că mai avem 10 zile de muncă. Nu 12, 10. Dacă toți ne facem treaba, dacă fiecare dintre noi mobilizează electorat și mobilizează susținătorii, sunt convins că în aceste 10 zile se poate întoarce acest 29 la 27,6 în favoarea PNL. Doar de noi depinde să câștigăm aceste alegeri. Și imaginați-vă cât este de important să câștigăm alegerile locale în România, în perspectiva a ceea ce se va întâmpla în septembrie, alegeri prezidențiale, și în decembrie, alegeri generale. Sunt convins că dacă noi vom avea acest scor, vom da în septembrie președintele României, în persoana lui Nicolae Ciucă”.

discurs ciuca herculane

Un discurs de încurajare și de mobilizare a avut și președintele PNL, Nicolae Ciucă, care și-a exprimat încrederea că liberalii conduși de Marcel Vela vor obține rezultate la fel de bune la alegerile locale din 9 iunie, ca și până acum.

Ne apropiem de finalul campaniei electorale, și nu puteam să nu trec prin Caraș, ținând cont de valoarea filialei care se se mândrește că este printre primele din țară ca scor electoral, și merită un cuvânt de recunoștință și apreciere din partea noastră. Pe mine cel mai tare mă deranjează când cineva spune că îi batem la Caraș-Severin. Ne tot vântură chestiunea asta că filiala Caraș-Severin este slăbită, este rănită, este afectată. Eu am încredere în toți cei care sunteți prezenți în sală, am încredere în Marcel Vela, am încredere în Ioan Popa, am încredere în Romeo Dunca, am încredere în toți cei care ați fost nominalizați și votați de către conducerea filialei pentru a candida, pentru a mobiliza electoratul pentru că Timișul și Carașul nu au cum să-și schimbe culoarea, oricât de mult ar vrea unii. Banatul de Munte nu are cum să devină deșertul roșu!”, a declarat Nicoale Ciucă.

staff pnl herculane

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/